Winnen! Ontsnap uit de nieuwste challenge room van BeleefBreda (winactie gesloten)

Door Annemijn Heijstek 13 maart 2018

Trommel je vrienden op voor het spannendste spel van Breda: het Spanjaardsgat. Bij dit spel word je in een oud keldertje opgesloten met jouw groep. Bij ons maak je kans om samen met een groep van acht personen als een van de eersten dit toffe spel uit te proberen.

Het Spanjaardsgat

Ken jij het verhaal van het Spanjaardsgat al? In 1587 werd Breda ingenomen door het Spaanse leger. Het Nederlandse leger onder leiding van Maurits was te zwak om Breda te heroveren. In februari 1590 werd Maurits benaderd door de schipper Adriaan van Bergen. Hij had een plan om de stad weer in te nemen. Adriaan vervoerde als schipper regelmatig turf naar het Kasteel van Breda, waar de Spaanse troepen gelegerd waren. Omdat hij hier zo vaak kwam, werd zijn schip niet meer gecontroleerd. Hij zou via deze manier een leger naar binnen kunnen smokkelen.

Op 3 maart, ’s avonds laat, werden de grachten van Breda binnengevaren. Rond middernacht kwamen ruim 75 Nederlandse soldaten tevoorschijn en werden de bezetters van het kasteel compleet overrompeld. Hoewel de Spanjaarden met zes keer zo veel mannen waren, vluchtten de Spanjaarden weg of werden ze gevangengenomen.

Winactie gesloten

Deze winactie is helaas gesloten. Niet gewonnen? Maak je geen zorgen, er komen meer toffe winacties aan. Vergeet je vooral niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van onze winacties.

Lees ook:

BeleefBreda

Joey heeft zich nog geen dag verveeld bij BeleefBreda: ‘Aan dit werk zitten geen grenzen

Categorie droombaan: knotsgekke spellen verzinnen en daar je werk van maken. Het is dagelijkse kost ...

BeleefBreda entertainment

Nu gesloten10:00 - 17:00

't Sas 8, Breda

Bekijk meer:entertainment