Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van tattooshop naar reclamebureau: binnenkijken bij Brand Matters Creatives

Door Emilie Klasen 6 december 2019

Neem drie creatievelingen met een achtergrond in de vormgeving- en reclamewereld, zet ze samen in prachtig pand in de binnenstad en je hebt Brand Matters Creatives: een bureau dat zich bezighoudt met design, merkstrategie en uitvoering. Het nieuwe collectief is sinds een maand vol enthousiasme bezig voor verschillende klanten.

Het kantoor in de Lievevrouwestraat, waar voorheen een tattooshop zat, valt meteen op. De gele vlaggen aan de gevel en de strakke belettering trekken het oog van iedere voorbijganger. De voorgangers waren het pand nog maar net uit, of de oprichters van Brand Matters Creatives stonden al met verfkwasten klaar. “Op vrijdag 1 november kregen we de sleutel. In dat weekend hebben we gelijk alles schoongemaakt, geverfd en heel hard doorgewerkt. Die maandag zaten we hier al te werken”, vertelt Yvonne lachend.

Krachten gebundeld

De drie ondernemers Marthy, Yvonne en Ronald zijn al jaren werkzaam in de reclame- en designwereld. Zo hebben ze onder andere gewerkt voor de Wereldhavendagen Rotterdam, Verloskundigen Voor Jou, Ravelijnlezing en iNQ Events. Sinds een maand hebben ze hun krachten gebundeld en zetten hun werk voort onder de naam Brand Matters Creatives.

“Afgelopen jaren hebben we allemaal ons eigen bedrijf gehad”

Marthy: “Van oorsprong zijn we grafisch vormgevers. Afgelopen jaren hebben we allemaal een eigen bedrijf gehad. Zo ben ik in Rotterdam actief geweest voor verschillende reclamebureaus. Toen ik terugkwam naar Bergen op Zoom, is het plan ontstaan om samen iets te beginnen.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Ieder zijn eigen specialisme

Hoewel ze alledrie hetzelfde doen en kunnen, hebben ze natuurlijk wel punten waar hun hart nét iets sneller van gaat kloppen. Zo ligt Marthy haar hart bij vormgeving. “Ik vind het super om vanuit een gesprek of Word-document iets te maken wat precies bij de klant past en wat diegene wil uitdragen.” Collega en zus Yvonne vult haar meteen aan: “En ze voelt klanten echt perfect aan.”

“Het is super om iets te maken wat precies bij de klant past”

Ronald wordt erg blij van het werken voor klanten met een maatschappelijke functie. “Dat wil ik nog wel verder uitbreiden. Zo heb ik onlangs bijvoorbeeld voor de Traverse Groep een ambassadeursspel ontwikkeld.” Yvonne houdt zich op haar beurt graag bezig met projecten waarmee ze klant verder helpt, als een soort sparringspartner. Marthy: “Zij is heel goed in binding met de klanten en gaat vaak langs voor een bakje koffie.”

Samen sterker dan alleen

Nu de drie musketiers hun krachten hebben gebundeld, kunnen ze groeien. “Het voelt sterker met zijn drieën. Als er nu een klant langskomt, kijken we wie van ons het beste past bij het project. We zijn erg betrokken bij heel het traject. In het eerste gesprek vragen we altijd aan de klant: wie ben je, waar wil je naartoe met je bedrijf of product en hoe kunnen wij daar bij helpen?”

Brainstormsessies met wijn

De naam Brand Matters Creatives sluit daar dus precies op aan. “Het heeft verschillende brainstormsessies, met wijn, geduurd. En opeens kwam Ronald met de term matters. We zaten al met het woord brand in ons hoofd.” En voila: Brand Matters Creatives is geboren. “De naam sluit precies aan bij wat wij als bedrijf doen: iets bijdragen.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Bergenaren die op een fijne plek wonen, een tof interieur hebben of dagelijks op een mooie werkplek zitten. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave of je kattenpaleis laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] of vul dit formulier eventjes in en we komen bij je langs!

Lees ook:

kweek concept store winkel

Van beeldjes tot planten: 7 x winkels voor interieurliefhebbers

It’s the most wonderful time of the year. Maar voor sommigen ook the most stressvolle tijd van het j...
les-vedettes-bergen-op-zoom Les Vedettes vastenavend

Jammer! Deze vijf winkels in Bergen op Zoom sluiten aan het einde van het jaar de deuren

Aan het einde van het jaar wordt de balans opgemaakt: wat heeft 2019 ons gebracht? Met 2020 in zicht...
rico verhoeven krabbenfoor tv bergen op zoom

Bekend van tv! Zo kwam Bergen op Zoom in het verleden op de beeldbuis

Mooi, ontroerend of hooguit belachelijk: de reden waarom televisieprogramma's gemaakt worden, lopen ...

adv.