Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Shoppen maar! Komend weekend scoor je je 11-11 items bij Vintage Vastenavend

Door Emilie Klasen 7 november 2019

Nog een paar nachtjes slapen en dan mogen we weer: d’n Ellefde van d’n Ellefde. Ben jij op zoek naar een item waarmee je maandagavond de blits maakt (denk: een bloemetjesschort of militairenjasje)? Dan hebben we goed nieuws voor je, want vrijdag 8 en zaterdag 9 november is Vintage Vastenavend weer open. De pop-up winkel in de Fortuinstraat ligt ook dit jaar weer vol toffe snuisterijen. We namen alvast een kijkje!

Stap je Vintage Vastenavend binnen, gevestigd in het oude pand van Koster, dan vliegen de soepjurken, bontjassen en fanfarehoeden je om de oren. “Het is een uit de hand gelopen hobby”, vertelt eigenaresse Myrte. “Mijn man zit in een Vastenavendbandje en iedere avond ging hij anders verkleed weg. Zo is onze verzameling begonnen.” Zij en haar man bezoeken regelmatig markten en executieverkopen. “Vaak krijgen we via via een tip als er ergens mooie partijen te koop zijn, bijvoorbeeld als er een circus sluit.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Bloemenschorten en fanfarejasjes

It’s not their first rodeo. Vintage Vastenavend opende vorig jaar voor de eerste keer de deuren in Bergen op Zoom. En dat was een succes. Welke items waren toen favoriet bij de bezoekers? “Bloemenschorten, fanfarejasjes en alle producten van bont gingen hard. Aan het einde waren we zelfs door alle bontjassen heen.” Zoek je trouwens een outfit voor je kleintje? Ook voor kinderen heeft Myrte pareltjes hangen in de winkel.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Na 11-11 in een winterslaap

Na dit weekend sluit de winkel tijdelijk de deuren om in januari weer uit een winterslaap te ontwaken. Vanaf 18 januari sla je je slag op donderdag, vrijdag en zaterdag. En dacht je dat je dan alleen voor Vastenavendkleding en -accesoires bij de winkel terecht kan? Think again. In het nieuwe jaar vind je in de zaak bijvoorbeeld een expostie over Anton van Duinkerken (en zijn link met de Bergse Vastenavend), worden er teken- en knutselmiddagen gehouden voor kinderen en kan je achterin het pand terecht om wat lekkers te eten en te drinken.

Lees meer:

intocht vastenavend

Leutig! Uit deze commissies bestaat de Stichting Vastenavend

D'n Ellefde van d'n Ellefde komt steeds dichterbij. De gordijnen worden van zolder gehaald, de bandj...
kolder bergen op zoom

Zonder flauwekul: Kolder wordt vanaf januari in een ander jasje gestoken

Zeg je tweedehands en Bergen op Zoom, dan zeg je Kolder. Het gezellige zaakje is bekend bij vrijwel ...
larissa nick

Larissa verhuisde voor liefde Nick naar Bergen op Zoom: ‘Vastenavend is niet heel erg mijn ding’

Oh liefde, wat is het toch een magisch iets. Soms doe je met een roze bril op gekke dingen, zoals ve...

adv.