Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wonen in het Ibiza van Bergen op Zoom: Ruud en Karlijn hebben een huis als in de boekjes

Door Joost Verdult 7 februari 2020

Er zijn van die woningen waar je flink jaloers van wordt. De locatie, het interieur en de sfeer: het is net zoals in de boekjes. Ruud Hazen (29), Karlijn Brouwers (30) en hun eenjarige dochter Leviene wonen in dat ideale plaatje. Het pand in de Hermusstraat neemt je mee naar het Ibiza van Bergen op Zoom. 

Het huis kwam in oktober 2017 op hun pad, terwijl Karlijn op dat moment zo’n vier maanden zwanger was van Leviene. De twee wisten het zeker: dit moesten ze hebben. Zonder het huis van binnen gezien te hebben, kochten ze het. “Doordat we wel eens langs het huis zijn gelopen, wisten we een beetje hoe het eruitzag”, vertelt Karlijn. “Tijdens de inloopdag van het huis waren wij op vakantie waren in Griekenland. Vanaf ons vakantieadres hebben wij toen een bod gedaan, zonder dat we er binnen hebben gekeken.”

binnenkijken bij ruud en karlijn ibiza bergen op zoom
Fris, stralend en open: wit is de hoofdkleur van het huis. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Beter dan Buurman & Buurman

De twee zijn destijds niet helemaal blind in een nieuw avontuur gestort. Karlijns broer was wel eens in de woning geweest en de familie van de vrouw des huizes is handiger met klussen dan Buurman & Buurman bij elkaar. “Zonder de vader van Karlijn was dit nooit gelukt”, geeft Ruud toe. De bouwgenen lijkt Karlijn van haar vader overgenomen te hebben. “Bij binnenkomst wist zij al direct hoe ze het wilde aanpakken. De plinten moesten anders, het plafond eruit en de vloer was niet wat ze wilde. Ik dacht: waar zijn we aan begonnen. We zaten in een hartstikke drukke periode. In oktober kochten we het huis, in december rondde ik mijn master af en een week na de Vastenavend is Karlijn bevallen.”

In het huis zijn verschillende oude details te vinden. Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Het huis heeft een open uitstraling. Als je voor het huis staat zie je, via de keuken, de tuin liggen. Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Ibiza in Bergen op Zoom

Ondertussen wonen de drie al een klein jaar in de Hermusstraat. Nu het einde van de verbouwing in zicht is, is het tijd om te ontspannen. Met de vakantiesfeer die er in woning hangt, lijkt het gezin hun yin en yang gevonden te hebben. De vibe in huis doet je denken aan een vakantieadres in Ibiza. De witte kleur voert de boventoon, de linnen gordijnen bij de tuindeuren wapperen in de wind en op het dakterras plof je neer in de loungebank terwijl je omringt bent door een oerwoud van groen. “Het dakterras is ons favoriete plekje”, vertelt Karlijn. “Dit heeft niemand.”

De trots van het huis: het dakterras. Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Lekker loungen doe je hier. Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Dit is het perfecte moment om je tuin lenteklaar te maken. Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Genoeg plekjes om buiten te zitten. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Jaloersmakend

Het besef van geluk is er maar al te goed bij Ruud en Karlijn. Ze hebben flink geboft met hun huis in Bergen op Zoom dat aan Ibiza doet denken. “We genieten er heel erg van”, geeft Ruud aan. “Soms kijken we bij onszelf het huis binnen en zeggen: ‘Hier moeten we niet meer weg’. Laatst kwam er een vriend van mij langs die af en toe voor de grap bijdehand uit de hoek komt. Hij kwam bij ons binnen en zei dat dit het eerste huis was waar hij oprecht jaloers op was. Dat is wel leuk om te horen.”

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Jaloersmakend, nietwaar? Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Lees meer

Buitenkijken bij het zelf gecreëerde wijkje van Cor en Corrie

Hoewel je het van de voorkant niet ziet, zit er achter het huis van Cor en Corrie een zelf gecreëerd...
binnenkijken bij pim

Binnenkijken bij Pim: ‘In het weekend staan er geregeld vrienden op mijn raam te bonken’

Wanneer je binnenstapt in het huisje van Pim van Loenhout (28) kijk je je ogen uit. Er staan gitaren...
binnenkijken bij Frits en Trudy

Binnenkijken bij Frits en Trudy: ‘We zijn van het een-na-mooiste huis, naar het een-na-lelijkste huis gegaan’

Bergenaren Frits en Trudy wonen, samen met hond Duuk, in een ruime woning met uitzicht op de winkels...

adv.