Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Stephanie en Maarten: ‘Ik ben een beetje een houtje-touwtje klusser’

Door Emilie Klasen 14 augustus 2019

Scroll jij dagelijks door Instagram of ververs je om de minuut je Facebookpagina, dan heb je het huisje van Stephanie Franken (29) vast al eens voorbij zien komen. Samen met haar vriend Maarten en hond Wiebe woont ze nu zo’n twee jaar in een monumentaal pand in de binnenstad van Bergen op Zoom. Het huisje is om door een ringetje te halen. Niet gek, want de interieurliefhebber is bijna dagelijks bezig met haar inrichting en het delen van mooie plaatjes.

Een vintage poef, verschillende posters aan de muur en een schommelstoeltje met daarover een dierenhuidje. Het klinkt als een ratjetoe van stijlen en spullen, maar toch vormt het een geheel. Wat het geheim is? Stephanie: “Ik houd alles in hetzelfde kleurpalet, zo past het toch allemaal bij elkaar.”

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Stephanie Franken
Foto: Stephanie Franken

Schatzoeken in de bouwmarkt

Door naar de keuken. Hoe is Stephanie bij die inrichting gekomen? “Ik kijk vooral naar wat het allergoedkoopst is en hoe ik daar iets leuks mee kan doen.” Een goed voorbeeld is het hangsysteem in de keuken. Niks geen duur keukenrek of prijzige wandrail, maar gewoon losse plankjes en een stok van een bezemsteel. “Verder vond ik een open systeem mooi. Ook wilde ik het tot het plafond vullen, omdat we weinig ruimte hebben in de keuken. Ik vind het heel grappig om de bouwmarkt rond te lopen en dingen te vinden om in huis te gebruiken, terwijl het daar misschien helemaal niet voor bedoeld is.”

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Stephanie Franken
Foto: Stephanie Franken
Foto: Stephanie Franken

Uitzicht op de Beeldentuin

De twee wonen dan misschien wel midden in het centrum, toch zijn ze gezegend met een tuintje én een dakterras. “We zijn heel blij met de tuin, maar ik vond het wel jammer dat het alleen maar bestond uit lelijke stoeptegels.” En dus heeft ze dé oplossing: verschillende grote buitenvloerkleden. Zo oogt het toch aangekleed, zonder dat heel de tuin omgegooid moet worden. Achterin het tuintje staat een mini-schuur. “Veel mensen die hier over de vloer komen, denken dat dat een wc is”, lacht Stephanie.

‘Veel mensen denken dat onze mini-schuur een wc is’

Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht op de Beeldentuin van het Markiezenhof. “Hier heb je de meeste zon. Vaak is het lekker, maar bij 30 graden is het niet te doen. Het is een heel rustig plekje, terwijl je toch midden in de stad woont. En het is lekker groen!”

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Stephanie Franken
Foto: Stephanie Franken
Foto: Stephanie Franken
Foto: Stephanie Franken

All white everything

Nog even terug naar de woonkamer. “Toen we hier kwamen wonen, was de vloer prachtig donkerbruin. Een mooie vloer, maar niet voor hier. De woonkamer is namelijk redelijk klein en zo oogde het nog kleiner. Daarom hebben we het zelf wit geverfd. Verder heb ik de schouw zwart geverfd. Dat was wel even spannend, maar het heeft juist supergoed uitgepakt.”

‘Qua kleuren uitkiezen, ben ik wel pietepeuterig’

“Nu ben ik wel pietepeuterig qua kleuren uitkiezen. Voordat ik de roze kleur op de muur zette, stonden er eerst zo’n honderd staaltjes op de schouw. Het kleurverschil was minimaal, maar ik heb eerst een week gekeken welke kleur ik het mooiste vond met verschillende soorten lichtinvallen.” En die open haard, die zit er niet voor de sier. In de winter staat de warmtebron dan ook vaak aan.

Pallets en gevonden deuren

(Tekst loopt door onder foto)

Op de bovenverdieping zit de badkamer, werkkamer en slaapkamer. Qua vibe past de slaapkamer goed bij de woonkamer. Veel neutrale kleuren en een rustige uitstraling. Opvallend in deze ruimte is het bed gemaakt van pallets. “Ik wilde geen bed met hoofdbord. Dat vind ik vaak niet zo mooi. Daarnaast wilde ik ook zo min mogelijk uitgeven aan het bed zelf. Voor dat geld kocht ik liever een goed matras.” De deuren achter het bed, die heeft Stephanie gevonden op straat. “Ik liep langs een garage waar iemand aan het opruimen was en deze deuren buiten had gezet om weg te doen. Dus toen heb ik ze meegenomen en een likje verf gegeven.”

De grote verdwijntruc

Grappig detail: in de slaapkamer heeft de Bergse een handige verdwijntruc ingezet. Zo hebben de twee een televisie op de kamer, alleen moet je heel goed zoeken om dat door te hebben. Zo hangt het beeldscherm achter een rolposter. Slim! “We hebben niet dagelijks de televisie aan, dus dan kijk ik liever tegen deze poster. Vind ik veel leuker.”

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Stephanie Franken
De zolder. Foto: Stephanie Franken

Lees ook:

Binnenkijken bij Tom en Sanne: ‘Langzaam wordt het hier een urban jungle’

Glas-in-lood, tegeltjes op de vloer en hoge plafonds. Wanneer je binnenstapt in het gebouw waar Tom ...

Binnenkijken bij Astrid en Ayhan: ‘Als je het beu bent, dan verf je het zo weer over’

Dankzij Instagram stuitte we op het prachtige huis van Astrid en Ayhan. Zo is Astrid erg actief met ...
binnenkijken bij pim

Binnenkijken bij Pim: ‘In het weekend staan er geregeld vrienden op mijn raam te bonken’

Wanneer je binnenstapt in het huisje van Pim van Loenhout (28) kijk je je ogen uit. Er staan gitaren...

adv.