Binnenkijken bij interieurstyliste Eriënne: ‘Ik heb geen vtwonen-huis’

Foto: indebuurt Bergen op Zoom

De Bergse Eriënne Appels (31) woont sinds tweeënhalf jaar met haar man Wouter in Halsteren. Als interieurstyliste ziet ze alle nieuwe trends op het gebied van wonen voorbijkomen, al gebruikt ze die niet altijd in haar eigen woning. “Mijn huis is helemaal niet zo stylisch verantwoord”, vertelt ze lachend.

Eriënne is geboren en getogen in Bergen op Zoom. Nadat haar opa en oma overleden, woonde ze een tijdje met Wouter in een woning in Halsteren. Op het moment dat het stel een eigen huis ging kopen, wilde ze graag in de plaats blijven. “Het gemoedelijke van Halsteren sprak ons aan. We waren het al gewend en veel vrienden van ons wonen hier.”

Naar eigen smaak maken

Het stel vond hun huidige woning via Funda. De vorige bewoners woonden er veertig jaar, dus er moest veel aan gebeuren. “Wij zagen een mogelijkheid om de woning naar onze eigen smaak te maken. Het is nog niet helemaal af, stukje bij beetje verbouwen we verder.”

Lees verder onder de galerij.

‘Ik heb geen vtwonen-huis’

Met het interieur wist de Bergse wel raad. Ze heeft een eigen ontwerpstudio, waarmee ze klanten interieuradvies geeft en met verschillende bedrijven samenwerkt. Zo adviseert ze als interieurstyliste bij Intratuin en stylet ze de showroom bij Bouman en Potter. “Ik geef advies voor een mancave tot een overkapping”, vertelt Eriënne. “Door mijn werk kom ik in aanraking met nieuwe trends nog voor ze hip zijn. Tegen de tijd dat het een trend is, heb ik het vaak al gezien. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar een persoonlijk interieur. Ik heb geen vtwonen-huis.”

Persoonlijk interieur

Het interieur bestaat vooral uit spullen die Eriënne en Wouter allebei leuk vinden. “Wij houden van muziek, dus staat er een gitaar. Ook vonden we Breaking Bad een goede serie en hingen we er een poster van op. Vroeger speelde ik vaak met lego, daar staan ook een paar accessoires van in het huis. In de badkamer staat een badeend die we cadeau kregen tijdens ons trouwfeest. Vrienden hebben er van alles opgeschreven. Ik vind het leuk om die dingen in huis terug te brengen.”

Lees verder onder de galerij.

Meubels met een betekenis

In het huis vind je ook items met een bijzondere betekenis. Zo staat er een barkastje dat nog van Wouters opa was. “Het is een erfstuk dat we nooit zullen wegdoen”, aldus Eriënne. “Ik moest er eerst aan wennen, omdat het niet mijn stijl is. Nu vind ik het bij het interieur passen. Achter de bank staat ook een kastje met een betekenis. Een vriendin heeft het gemaakt, zij knapt oude meubels op.”

‘Het plaatje moet kloppen’

Hoewel Eriënne haar woning niet naar elke trend verandert, vervangt ze haar woonaccessoires regelmatig. “De muren zijn wit en de accessoires kleurrijk. Door kussens of een vloerkleed te vervangen, creeër ik op een makkelijke manier een nieuwe zithoek. Met het wisselen van die basiselementen voeg ik soms ook nieuwe trends toe. Ik vind het wel belangrijk dat het bij elkaar past. Het plaatje moet kloppen.”

Dit vind je vast ook leuk:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Gezocht! Bergse tuinen waar we weer mogen komen kijken”

Gezocht! Bergse tuinen waar we weer mogen komen kijken

buitenkjiken tuin roos ibiza
Ga naar “Binnenkijken in het kersthuis van Rick: ‘Ik heb drie bomen nodig voor al mijn kerstballen’”

Binnenkijken in het kersthuis van Rick: ‘Ik heb drie bomen nodig voor al mijn kerstballen’

kersthuis-rick-bergen-op-zoom-kerstmis kerst
Ga naar “Nazomeren: 3 x Bergse tuinen en dakterrassen om jaloers van te worden”

Nazomeren: 3 x Bergse tuinen en dakterrassen om jaloers van te worden

dakterras

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99”

CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “KRONTALER Weerstation € 19,99”

KRONTALER Weerstation € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “CAMPINA KWARK”

CAMPINA KWARK

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “BBQ Mini kamado € 99,99”

BBQ Mini kamado € 99,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 juni 2023

Agenda

Ga naar “Jazz BoZ”

Jazz BoZ

 • T/m 4 jun
jazzboz jazz muziek optreden band oh nojazzboz jazz muziek optreden band oh no
Ga naar “ProefMei”

ProefMei

 • Van 8 jun t/m 11 jun
Proefmei proef mei proef mee markiezenhof muziek eten restaurant koken etenProefmei proef mei proef mee markiezenhof muziek eten restaurant koken eten
Ga naar “Maria Ommegang”

Maria Ommegang

 • 25 juni 2023
Maria Ommegang 2022 Geloof Kerk optocht event evenement parade christenMaria Ommegang 2022 Geloof Kerk optocht event evenement parade christen
Ga naar “De Foodstoet”

De Foodstoet

 • Van 1 sep t/m 3 sep
foodstoet kiek in de pot 2022 pop upfoodstoet kiek in de pot 2022 pop up
Ga naar “Krabbenfoor”

Krabbenfoor

 • Van 27 jul t/m 30 jul
krabbenfoor