Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij interieuradviseur Anouk: ‘De deur van de meterkast is omgedoopt tot pronkrek’

Door Natascha Droste 18 februari 2019

Altijd leuk: binnenkijken bij iemand die pas echt creatief is met z’n interieur. Waar de meeste mensen behang oubollig vinden, is Anouk Lint er weg van. Zo zien we in haar huis een wand van bananenbladeren, Marokkaanse tegels en palmbomen. Dit voelt als vakantie!

“Ik ben gewoon in het verkeerde land geboren!”, zegt Anouk. Waar hoor je dan wel thuis? “Ergens in een Caribisch gebied, denk ik.” Maar samen met haar vriend Thomas woont ze toch echt gewoon in Bergen op Zoom, aan de Agger op de Bergse Plaat. Toch zien we die Caribische vibe wel terug in haar huis: vanuit haar bed kijkt ze uit op een wand vol palmbomen én van haar pronkrek vol fotoboeken krijgen we pas echt reiskriebels!

Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint

Creatief met deuren

“Dit is wel een grappig verhaal: dit is de deur van de meterkast”, Anouk wijst naar een zwart rek in haar woonkamer waar al haar fotoboeken prachtig zijn uitgestald. “Toen we dit huis net hadden gekocht, sprong er een waterleiding kapot. Omdat de buurman ons telefoonnummer nog niet had en wij er op dat moment niet waren, heeft hij de brandweer gebeld. Door het kleinste raampje is de smalste brandweerman naar binnengeklommen om de waterleiding dicht te draaien. We hadden geluk dat er nauwelijks schade was, maar van de deur van de meterkast bleef niks meer over.” Dus doopte Anouk de deur van de meterkast om tot pronkstuk waar nu al haar fotoboeken op staan.

Links staat het fotorek. Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint

Oude spullen opknappen

Anouk omschrijft haar stijl als botanisch, industrieel, etnisch en vintage. “Als je de interieurbranche zit, vind je vaak alles leuk. Je leert dingen te waarderen. Waar andere mensen ergens niks mee kunnen, zie ik vaak de uitdaging om daar juist iets tofs mee te doen.” Dat zien wel terug in haar woonkamer. Zo heeft ze als salontafel een oude grote trom. “Die is nog van het allereerste jaar dat we met onze dweilband ’t Leste Bietje op pad gingen.” Ook de keuken heeft ze samen met haar vriend ontworpen. “Thomas heeft het beton zelf gegoten en de grepen van de keuken gemaakt.” Zelf doet ze niets liever dan kastjes opknappen, haar huis opfleuren met behang en oude spullen opknappen. “In dit huis kan ik gewoon helemaal mijn ei kwijt!”

Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint
Foto: Anouk Lint

Iedere week nemen we een kijkje bij een Bergenaar. Wil je jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook laten zien? Stuur een mail naar [email protected] en we komen graag bij je langs!

Lees ook:

binnenkijken bij saskia

Binnenkijken bij Saskia in de Rijkebuurtstraat: ‘Toen ik in de keuken stond wist ik: dit is het!’

Precies een jaar geleden kreeg Saskia Dieleman de sleutel van haar huis in de Rijkebuurtstraat. "Zo’...
binnenkijken-bij-interieurstylist-10

Binnenkijken bij interieurstylist Leoniek: ‘Iedereen loopt hier gelijk naar de keuken’

In een prachtig monumentaal pand aan de Kaai woont Leoniek in een 'echt familiehuis'. Als interieurs...
binnenkijken bij watervilla

Binnenkijken bij de watervilla van André en Christel: ‘Je went eraan maar het verveelt nooit’

We stappen letterlijk met onze voeten door het water als we aankomen bij de watervilla op de Bergse ...

adv.