Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wonen tegenover het station: ontdek het nieuwe Hof van Asselbergs

Aangeboden door Stadlander 18 mei 2019

Tegenover het station van Bergen op Zoom is de opgelopen jaren door Stadlander hard gewerkt aan het Hof van Asselbergs. Op de plek waar vroeger de bussen geparkeerd stonden, is nu ruimte gemaakt voor 83 woningen. Wij namen een kijkje in het hof met een historisch karakter dat vernoemd is naar de bekende Bergenaar.

Laten we lang teruggaan in de tijd. Op de plaats waar nu het Hof van Asselbergs staat, stonden vroeger de historische stadswallen om de stad te beschermen. Na verloop van tijd verloren de muren steeds meer hun functie, waardoor knappe kop Arnoldus Asselbergs een slimme stap maakte. Een keuze die volgens Michiel Miedema van Stadlander nog steeds zichtbaar is. “De stenen van de stadswal zijn gebruikt om de huizen in de Stationsstraat te maken”, geeft de vastgoedontwikkelaar aan. “Alleen de bovenste laag van de stenen muur is hiervoor gebruikt, een deel bleef dus behouden.”

Hof van Asselbergs - stadlander
Vastgoedontwikkelaar Michiel Miedema van Stadlander staat onder het Hof van Asselbergs bij de oude stadswallen. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Bekijk de oude stadswal

Maar dat is nog niet alles. We hebben nog een leuk weetje voor je. Samen met de gemeente heeft Stadlander de restanten van muur behouden en opgeknapt. Binnenkort kan je daarom onder begeleiding van een gids een kijkje nemen bij de oude stadswallen. Net zoals bij de Grebbe, daal je af naar beneden om de Bergse historie van dichtbij te zien. Zeker een aanrader!

Van bus naar woning

Nu maken we een sprong in de tijd. Waarschijnlijk kan je je nog wel herinneren dat de bussen op de Zuid-Oostsingel geparkeerd stonden. Maar wist je dat achter de standplaatsen van de bussen een sportveld lag? “Veel scholieren van vroeger hebben vast een keer gegymd in de sporthal van de gemeente”, gaat Michiel verder. “Via een poort in de Meeussenstraat kwam je binnen, om langs een sportveld naar de zaal te gaan. Dit gedeelte én dat van de busmaatschappij hebben wij omgedoopt tot woningen. Nu loopt het hof vanaf de Zuid-Oostsingel bijna tot aan de Wassenaarstraat. Een flink stuk dus.”

Hof van Asselbergs
Een kijkje op het hof. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Huizen voor iedereen

In mei 2019 worden de laatste afwerkingen aan de huizen en appartementen gedaan, zodat de kersverse bewoners vanaf juni 2019 kunnen verhuizen naar hun nieuwe stekje. Michiel geeft aan dat het Hof van Asselbergs een plaats is waar iedereen de mogelijkheid heeft om te wonen. “Zowel vrije sector huur als sociale huur vind je terug in het hof”, gaat hij verder. “In het u-vormig complex zijn 28 appartementen en eengezinswoningen gebouwd voor de vrije sector, plus 55 appartementen voor mensen met een wat kleiner budget.” Wat voor portemonnee je ook hebt, wonen op deze plek is ideaal. Met de Grote Markt om de hoek en het treinstation voor de deur, rol je zo overal naartoe.

Zonnepanelen

Huizen bouwen is tegenwoordig meer dan stenen op elkaar stapelen. Naast wet- en regelgeving, houdt Stadlander ook rekening met de duurzaamheid tijdens de bouw. “Met zonnepanelen, warmtepompen en aardgasvrije woningen proberen wij ons steentje bij te dragen aan een beter milieu”, vertelt hij. “Voor de bewoners heeft dit nog een ander voordeel. Dankzij de energiezuinige woningen gaan de energielasten flink omlaag. Een win-winsituatie dus. Daarnaast hebben alle woningen vloerverwarming, die verwarmd en gekoeld worden met diep grondwater.” Ideaal toch? Zo krijg je naast een goed gevoel ook nog eens warme voeten tijdens de koudere dagen. Heerlijk!

Verrassing

Hof van Asselbergs
Misschien geen verrassing: maar twee keer rollen en je bent op het station. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Voor welke woning je ook kiest, in het hof van Asselbergs zitten een aantal aangename verrassingen verwerkt. Want waar laat je je auto bijvoorbeeld? “Onder het hof ligt een ruime parkeergarage voor de bewoners”, vertelt Michiel. “Daarnaast heeft iedereen een berging of schuur om fietsen, gereedschap of andere spullen in op te bergen.” Maar de grootste verrassing moet nog komen. Wanneer je op de balkons van het Hof van Asselbergs staat, heb je een prachtig uitzicht over de stad. De Peperbus, de toren van het Markiezenhof of de spiritusschouw: heel de skyline van Bergen op Zoom krijg je er te zien. Wil je álles weten van het nieuwbouwproject van Stadlander? Snappen we. Kom dan op woensdag 22 mei van 15.00 uur tot 19.00 uur naar het Open Hof. De officiële opening van het Hof van Asselbergs is om 17.00 uur. Alle online informatie vind je hier.

Lees meer:

hotel la pucelle

Stadlander bouwt mee aan Hotel La Pucelle

Stadlander is druk bezig met Hotel La Pucelle. En nee, dat is geen hotel van bakstenen. Het gaat hie...
huurprijzen bergen op zoom

Dit betaal je gemiddeld voor een huurwoning in Bergen op Zoom

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: jep! Huurwebsi...
uitzicht-peperbus-12

Hier kun je checken of je in aanmerking komt voor huurverlaging

Attentie, attentie, mensen met een laag inkomen en een (sociale) huur van boven de €720,42 euro. Ber...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stadlander. Meer over Stadlander ontdekken?

Stadlander dienstverlening

Rooseveltlaan 150, Bergen op Zoom

Bekijk meer:dienstverlening

adv.