Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Eva: ‘De eerste zeven maanden was het kamperen in eigen huis’

Door Emilie Klasen 21 augustus 2019

Een grote tuin, lichte leefruimte met keuken en een luxe badkamer met natuurlijke elementen: het huis van Eva en Rocky is een verademing om te zien. Toen het pand uit bouwjaar 1904 op Funda verscheen, was het koppel meteen verkocht. Een paar dagen later stond de eerste bezichtiging gepland en zo geschiedde: de twee waren binnen no-time eigenaren van de woning. “Vrienden zeiden tegen ons: wat hebben jullie nu voor iets gekocht?”

Wanneer we binnenkomen in het huis van Eva en Rocky, valt ons één ding gelijk op: het is zo lekker opgeruimd. Is dat altijd zo? “Ja, dat is echt altijd zo”, geeft Eva lachend toe. “Ik kan er niet zo goed tegen als er troepjes liggen, dat vind ik niet prettig. Ik krijg dan ook geregeld de vraag of het er hier altijd zo opgeruimd uitziet.”

Klussen, klussen en nog eens klussen

Hoewel vrienden in eerste instantie niet overtuigd waren van het huis, zag Eva meteen de potentie. “Toen we het in 2017 kochten, oogde het heel klein, alles was opgedeeld in hokjes. Verder was er geen centrale verwarming aanwezig en er moest echt heel veel aan gebeuren.” Toch schrikt dit het koppel niet af. “Mijn vriend Rocky heeft een sabbatical genomen van zijn werk om zich volledig op de verbouwing te richten. Het enige originele aan het huis is de trap en de hal”, vertelt Eva. “De vorige eigenaar heeft de trap zelf gemaakt en de vloer in de hal komt uit een kerk. Dus we hebben ervoor gekozen om dat stuk te laten zoals het is.”

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Het huis is nu helemaal naar de smaak van de bewoners. Zo hebben de twee een stuk aangebouwd, zit alles op de begane grond en is er een grote leefruimte gecreëerd. Wat Eva en Rocky ook belangrijk vonden, was het stuk grond bij het huis. “Voor de tuin hebben we het ook eigenlijk gekocht. We houden ervan om buiten te zijn en wat te rommelen. Sinds kort is de overkapping klaar en hier zitten we dan ook vaak.”

Nooddouche en kamperen

“De eerste paar maanden van de verbouwing was een hele happening. Mensen uit de buurt kwamen regelmatig even langs. Zo stond er opeens iemand in de tuin: hé, mag ik eens even komen kijken?”, lacht Eva. “Ik zou best nog weleens zo’n groot project willen doen, qua verbouwing. Maar ik zou dan nooit meer slapen in de woning.” Het koppel woonde namelijk tijdens de verbouwing tijdelijk op de bovenverdieping, waar ze for the time being een slaapkamer/woonkamer/noodbadkamer gemaakt hadden. “We waren echt aan het kamperen in eigen huis, dat was wel even zeven maanden doorbijten. Ook hadden we heel weinig privacy. Want kwam je beneden, dan was er bijna altijd bouwlui aanwezig.”

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Energieneutraal huis

Je ziet het niet van buiten, maar het huis is een 0-op-de-meter-woning. Dit betekent dat er geen gebruikt gemaakt wordt van gas en het huis energieneutraal is. De woning heeft een warmtepomp en verder zitten er zonnepanelen op het dak. Zo woont het koppel dus heel duurzaam.

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Licht en ruimtelijk

Hoe omschrijft Eva het interieur? “We houden van licht en ruimtelijk. Wel hebben we wat donkere accenten, zoals de stalen deur. Maar we willen niet te veel poespas in huis. In het huis staan ook spulletjes waar een persoonlijk verhaal aan zit. Zo staat er een kistje met de oorbellen van mijn moeder, die onlangs overleden is.” Het koppel bepaalt veel dingen samen. “Ik zou nooit opeens de muur een andere kleur geven zonder te overleggen met Rocky.” Krijg je geen genoeg van dit mooie huisje? Kijk dan ook eens op de Instagram van Eva. Hier deelt ze wekelijks mooie interieurkiekjes. Aanrader!

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Mogen we ook bij jou binnenkijken?

Heb jij een gaaf huis, een mooie tuintje of een interieur waar je trots op bent en wil je dat aan iedereen in Bergen op Zoom laten zien? Laat het ons weten, dan kijken we graag eens binnen! Stuur even een mailtje naar [email protected] of tip ons via dit formulier.

Lees ook:

binnenkijken bij stephanie en maarten

Binnenkijken bij Stephanie en Maarten: ‘Ik ben een beetje een houtje-touwtje klusser’

Scroll jij dagelijks door Instagram of ververs je om de minuut je Facebookpagina, dan heb je het hui...

Binnenkijken bij Tom en Sanne: ‘Langzaam wordt het hier een urban jungle’

Glas-in-lood, tegeltjes op de vloer en hoge plafonds. Wanneer je binnenstapt in het gebouw waar Tom ...

Binnenkijken bij Astrid en Ayhan: ‘Als je het beu bent, dan verf je het zo weer over’

Dankzij Instagram stuitte we op het prachtige huis van Astrid en Ayhan. Zo is Astrid erg actief met ...

adv.