Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de Watertoren in Bergen op Zoom: je kijkt je ogen uit!

Door Redactie indebuurt 11 juli 2020

De Watertoren in Bergen op Zoom staat sinds een week op Funda te koop. Drie jaar geleden namen we al eens een kijkje in de unieke toren, waar kunstenaar Marius Dielemans alles handgemaakt heeft. Als iemand een bevlogen mens was, was het Marius wel. Met hart en ziel verbouwde hij de Watertoren. In september 2018 overleed hij aan de gevolgen van kanker. We blikken nog eens terug op onze binnenkijker uit 2017 in dit bijzondere pand. 

Alweer 13 jaar geleden kocht Marius Dielemans de Watertoren. Met al het werk en energie die er tot nu toe is ingestoken, is het allang niet meer de Watertoren van toen. Als maker heeft Marius een neus voor innovatieve oplossingen. Alles is handgemaakt. De Watertoren heeft een verhaal en dat laat een enorme indruk achter.

Met open armen word ik ontvangen en werpt Marius de vraag in mijn schoenen: “Hoelang heb je voor de rondleiding?” Tsjah, uhh, hoelang denk je nodig te hebben? Stel ik hem de vraag terug. “Haha, een uurtje of drie… Maar daarvoor heb ik zelf de tijd niet, dus ik geef je de korte versie.” Daar gaan we, op tour in de Watertoren!

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Zijn droom

De rondleiding start beneden. Marius vertelt over het winkeltje: “Dat is mijn droom, een winkeltje vol zelfgemaakte producten. Dertien jaar geleden ben ik dit project gestart.” Als kunstenaar kan hij hier alles doen wat hij wilt. “Steeds bedenk ik nieuwe ideeën en daarmee ga ik aan de slag.” Vol trots laat Marius zijn zelf ontworpen kapstokken, houten tafels en krukken zien. Elk item uniek en handgemaakt, want Marius is allergisch voor rechttoe-rechtaan.

indebuurt-bergen-op-zoom-4
Marius in de weerspiegeling van zijn badkamer.

Een winterplek

Het zijn maar liefst honderd treden tot het bovenste puntje van de Watertoren. De volgende stop is de tweede verdieping. “Deze verdieping heb ik speciaal ingericht voor de winter. Aan dit bureau kan ik doorwerken, er is een badkamer en toilet. Zie je deze buis?” Marius laat me een ronde pvc buis zien… “Opeens wist ik het, uit deze buis kan ik een wasbak maken. Ik heb er een ovale vorm uitgesneden, geverfd met een stevige jachtlak en een putje in gemaakt. Mooi toch?”

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Je kijkt je ogen uit

Zo bedenkt Marius voor alles een creatieve oplossing: de unieke lichtknopjes, het ronde douchegordijn en zelfs de prullenbak is handgemaakt. Eén druk op de knop en de luikjes voor de ramen klappen dicht, in de stoelen zit een speciale vering en zelfs in de hekjes heeft hij een grafisch ontwerp verwerkt. Je kijkt er je ogen uit!

Lees ook:

friet cafetaria bergen op zoom

Stemmen kan nog steeds: dit zijn de genomineerden voor de titel ‘beste cafetaria van Bergen op Zoom’

 Je kent het vast: na een lange werkdag heb je soms geen zin om thuis nog achter het fornuis te staa...
brokko

Bergse Jelle en Boy fixen BN’ers als cadeau: ‘Na 11-11 willen we de nieuwe prins op ons platform’

Altijd al gedroomd van een verjaardagsboodschap van Bobbi Eden of Sjaak Swart? De Bergse broertjes B...
bouke bakker bos bergen op zoom

Even de benen strekken: 7 x mooie spots in Bergen op Zoom volgens locals

Mooie plekken genoeg in Bergen op Zoom. Maar soms is het wel eens handig om wat tips van locals te k...

adv.