Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Brechje: ‘Alles wat ik zocht in een huis, dat had dit pand niet’

Door Emilie Klasen 18 juni 2019

Stap je binnen bij Brechje Nuijten (30), dan waan je je in een modern strandhuis. Alleen dan midden in de binnenstad van Bergen op Zoom. Veel natuurlijke materialen en lichte kleuren voeren in dit knusse paleisje de boventoon. Samen met vriend Jim Bruijs woont de blondine hier nu zo’n vijf jaar. 

“Toen Jim en ik besloten om een huis te kopen, wist ik één ding zeker: ik wil een huis in het centrum. Zo heb ik altijd in het centrum gewoond bij mijn ouders. Gelukkig stond Jim er ook achter.” In die periode bezoeken de twee veel verschillende huizen en Brechje weet precies wat ze wel en niet wil. “Ik had een aantal eisen. Zo wilde ik per se een huis met drie slaapkamers, een vaatwasser in de keuken en een grote tuin op het zuiden. Dat was dit huis dus allemaal niet.” Wat haar dan toch overhaalde? “Tijdens de bezichtiging werd ik verliefd op de keukenvloer.” En zo geschiedde…

(Tekst loopt door onder de foto)

binnenkijken bij brechje
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Roze muur

Wanneer je binnenstapt in de woonkamer, valt één ding meteen op: de roze muur achter de bank. Brechje legt uit: “Ik wilde heel graag een poederroze muur. Van Jim mocht ik hem verrassen. Dus ik, met hulp van mijn vader, de muur geverfd. Alleen de kleur viel niet echt goed uit, het werd meer babyroze.” Toen haar vriend thuiskwam van zijn werk, was hij dan ook niet razend enthousiast. Brechje: “Uiteindelijk heb ik het overnieuw gedaan met een andere tint roze. Althans, mijn vader…ik assisteerde hem met koffie.”

‘Na het verven viel de roze kleur niet helemaal goed uit’

Een andere eye-catcher is de hangstoel in het midden van de kamer. Brechje: “Ik kwam deze stoel in een winkeltje tegen en moest hem hebben. Ik zag het al helemaal voor me: lekker in die stoel zitten om boekjes te lezen. Maar in de praktijk zit ik daar nooit. Hij doet het wel fantastisch wanneer er kinderen over de vloer komen”, vertelt de Bergse lachend. Ook de Franse luiken dragen bij aan een gezellige, natuurlijke beachvibe. Een item waar Brechje nog steeds verliefd op is. “Laatst werd er zelfs aangebeld door mensen om te vragen waar we ze hadden gehaald.”

(Tekst loopt door onder de foto)

binnenkijken brechje
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Jim de Bouwer

De twee Bergenaren hebben veel aan het huis gedaan en ondertussen is Brechje het zelfs leuk gaan vinden om te klussen. Als is ze wel meer van de ideeën bedenken. Inspiratie haalt ze uit woonbladen zoals vtwonen of het online verzamelbord Pinterest. Voor de uitwerking van haar ideeën schakelt ze vriend Jim in. “Hij heeft ontzettend veel tijd in ons huis gestoken. Zo heeft hij onder andere het aanrechtblad in de keuken gemaakt, de kist in de gang, de wc-deur en samen met mijn vader de overkapping in de tuin.”

(Tekst loopt door onder de foto)

binnenkijken brechje
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Project tuin

Toen ze in hun huisje kwamen wonen, zag ook de tuin er heel anders uit. Zo lagen er overal schooltegels, terwijl Brechje en Jim graag Belgische kasseien wilden. “We hebben toen een adresje gevonden voor kasseien, maar dat zijn enorm zware stenen. We hebben uiteindelijk besloten om hulp in te schakelen, zodat we de stenen niet zelf hoefden te leggen.” Maar al het harde werken is niet voor niks geweest. Zo is de tuin één van Brechje’s favoriete plekjes en in de zomer is ze dan ook voornamelijk aan de achterkant van het huis te vinden.

(Tekst loopt door onder de foto)

binnenkijken brechje
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Daarnaast wordt de tuin versierd door grote planten en boompjes. Zo ook een kastanjeboom die al heel lang meegaat. Brechje: “De kastanjeboom heeft Jim’s moeder, die lerares is, tien jaar geleden geplant met haar leerlingen. En nu staat die bij ons. Wij hebben de boom uiteindelijk in een teil gedaan en hij is echt massive aan het worden!” Ondertussen is Brechje ook al nieuwe projecten aan het plannen. “Binnenkort vervangen we het raam aan de achterkant voor openslaande deuren. Dan lopen we vanuit de woonkamer zo de tuin in. Verder ga ik één muur in de keuken goud verven. Dat past goed bij die zwarte tegels en de gouden kraan!”

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Mogen we ook bij jou binnenkijken?

Heb jij een tof huis in Bergen op Zoom en wil je dat aan iedereen laten zien? Laat het ons weten, dan kijken we graag eens binnen! Stuur even een mailtje naar [email protected] of tip ons via dit formulier.

Lees ook:

Binnenkijken Bij

Binnenkijken bij Barbara: ‘We zijn de attractie van de straat’

Barbara Helmig en haar gezin wonen nog maar kort aan de Noordsingel, maar trekken al veel bekijks. V...

Binnenkijken bij Lonneke: ‘Ik heb een echt wijvenhuis’

Komt de naam Lonneke Oirbans je bekend voor? Dat kan kloppen, want we hebben al eens eerder bij haar...
rianne acda

Binnenkijken bij Rianne: ‘Je ziet hier alle seizoenen aan je voorbij trekken’

Het kleurrijke glas-in-lood, de authentieke tegeltjes en de statige plafondlijsten: haast elk detail...

adv.