Zo is de Watertoren van binnen: je kijkt je ogen uit!

Door Natascha Droste 24 september 2018

Alweer 13 jaar geleden kocht Marius Dielemans de Watertoren. Met al het werk en energie die er tot nu toe is ingestoken, is het allang niet meer de Watertoren van toen. Als maker heeft Marius een neus voor innovatieve oplossingen. Alles is handgemaakt. De Watertoren heeft een verhaal en dat laat een enorme indruk achter.

Met open armen word ik ontvangen en werpt Marius de vraag in mijn schoenen: “Hoelang heb je voor de rondleiding?” Tsjah, uhh, hoelang denk je nodig te hebben? Stel ik hem de vraag terug. “Haha, een uurtje of drie… Maar daarvoor heb ik zelf de tijd niet, dus ik geef je de korte versie.” Daar gaan we, op tour in de Watertoren!

Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Zijn droom

De rondleiding start beneden. Marius vertelt over het winkeltje: “Dat is mijn droom, een winkeltje vol zelfgemaakte producten. Dertien jaar geleden ben ik dit project gestart.”Als kunstenaar kan hij hier alles doen wat hij wilt. “Steeds bedenk ik nieuwe ideeën en daarmee ga ik aan de slag.” Vol trots laat Marius zijn zelf ontworpen kapstokken, houten tafels en krukken zien. Elk item uniek en handgemaakt, want Marius is allergisch voor rechttoe-rechtaan.

indebuurt-bergen-op-zoom-4
Marius in de weerspiegeling van zijn badkamer.

Een winterplek

Het zijn maar liefst honderd treden en 14 levels tot het bovenste puntje van de Watertoren. De volgende stop is de tweede verdieping. “Deze verdieping heb ik speciaal ingericht voor de winter. Aan dit bureau kan ik doorwerken, er is een badkamer en toilet. Zie je deze buis?” Marius laat me een ronde pvc buis zien… “Opeens wist ik het, uit deze buis kan ik een wasbak maken. Ik heb er een ovale vorm uitgesneden, geverfd met een stevige jachtlak en een putje in gemaakt. Mooi toch?”

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Je kijkt je ogen uit

Zo bedenkt Marius voor alles een creatieve oplossing: de unieke lichtknopjes, het ronde douchegordijn en zelfs de prullenbak is handgemaakt. Eén druk op de knop en de luikjes voor de ramen klappen dicht, in de stoelen zit een speciale vering en zelfs in de hekjes heeft hij een grafisch ontwerp verwerkt. Je kijkt er je ogen uit!

 

Ken jij een bijzonder huis?

Of wil je heel graag ergens binnenkijken? Stuur een mailtje naar [email protected]. Indebuurt gaat graag even kijken!

Lees ook: 

kees warmoeskerken

Binnenkijken bij Kees en Emmy: dit huis was al eens op tv

Als je bij Kees en Emmy Warmoeskerken binnenstapt, weet je bijna niet waar je moet kijken. Alles is ...
huis-uit-1600-op-de-kaai

Gaaf! Binnenkijken bij een huis uit 1600: sporen van het achterhuis zijn nog zichtbaar

Vroeger mocht je hier tijdens Open Monumentendag via de tuin naar binnen, de woonkeuken in en via de...

adv.