Binnenkijken bij… het huis van Lonneke aan het water

Door Irma van Schaijk 14 mei 2019

Na de verkoop van haar huis in het centrum kwam Lonneke Oirbans op de Bergse Plaat wonen. “Het voordeel van alleen zijn, is dat je met niemand rekening hoeft te houden. Bij het inrichten van dit huis kon ik dan ook helemaal los!”

Huizen inrichten is haar lust en haar leven. “Ik ben opgegroeid met Oilily en nog steeds erg van de kleurtjes. Mijn interieur heb ik bijvoorbeeld al in zwart-wit gehad, in mintgroen, roze, bruin… en nu dus met veel blauw.” Met veel blauwtinten en bijzondere woonaccessoires heeft ze het heel sfeervol ingericht. “Dat blauw kán hier, omdat het zo groot is. In een kleinere ruimte zou het te donker worden.” Ze heeft in haar appartement zelfs een kamertje ingericht voor haar kleine nichtje. “Op vrijdag pas ik altijd op, dan is het wel fijn als ze hier haar eigen kamertje heeft.”

Seniorenflat

Lonneke woont pas nu zo’n 1,5 jaar in haar appartement aan de Ansjovislaan. “Ik heb er wel even over getwijfeld, of ik wel in zo’n seniorenflat wilde wonen. Maar een vriendin van mij woont naast me, en het appartement is echt heel mooi en ruim. Dus heb ik de stap toch maar genomen!”

Ze heeft zelfs zoveel plezier in het inrichten, dat ze er haar beroep van wil maken. “Ik geef aardrijkskunde op het Rijks. Heel leuk, maar ik wil daarnaast ook graag iets creatiefs doen. Ik ben altijd al met kleur bezig: als kind kon ik al uren zoet zijn met het op kleur leggen van mijn kleurpotloden! En verder heb ik geschilderd, gekleid, sieraden gemaakt, echt van alles.”

Winkeltje

Een cursus interieurstyling moet haar daarbij helpen. “Ik ben nu ongeveer op de helft, en daarna wil ik naast mijn baan als interieurstylist aan de slag. Een naam heb ik al: Style-Lon. En het allerliefst zou ik ook nog een winkeltje hebben, waar ik stoffen en accessoires kan laten zien. Maar voorlopig richt ik voornamelijk mijn eigen huis steeds opnieuw in. Want nu is het blauw, maar het zou zomaar kunnen dat binnenkort alles in het okergeel is!”

Lees ook:

Binnenkijken bij Wim en Ineke: ‘Voor onze leeftijd hebben wij geen ballentent’

Wim (81) en Ineke Knappers (71) dachten nooit uit Roosendaal weg te gaan, de plaats waar zij 60 jaar...
peter verwijver

Binnenkijken bij: het prachtige huis van Peter en Petra Verswijver

Zo'n 23 jaar geleden kochten Peter en Petra Verswijver een klein huisje in Hoogerheide. Ze verbouwde...

Binnenkijken bij Lenneke Nuijten: ‘Ik hou van meubelen met een verhaal’

Het eerste dat opvalt als je bij Lenneke binnenstapt, is hoe licht haar woning is. "Ja fijn hè. Dat ...

adv.