Binnenkijken bij… het Koetshuis op landgoed Mattemburgh

Aangeboden door Bruynzeel Keukens 3 december 2018

Iedereen kent landgoed Mattemburgh wel. Frank en Marloes van Akkeren werken in restaurant Orangerie Mattemburgh en wonen in het Koetshuis. Ben jij stiekem ook nieuwsgierig wat voor keuken twee rasechte horecaondernemers in hun eigen woning kiezen? Samen met Bruynzeel Keukens namen we er een kijkje.

Werken én wonen

In 2005 openden Frank en Marloes hun restaurant Orangerie Mattemburgh. Na een aantal succesvolle jaren en een flinke verbouwing opende in het voorjaar van 2018 een compleet vernieuwde Orangerie. In datzelfde voorjaar besloten Frank en Marloes dat ze niet alleen wilden werken, maar ook wilden ontwaken op de parel van de Brabantse Wal: het prachtige landgoed Mattemburgh.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Het Koetshuis bij Mattemburgh. Foto: Bruynzeel Keukens
Foto: Bruynzeel Keukens
Foto: Bruynzeel Keukens
Foto: Bruynzeel Keukens
Foto: Bruynzeel Keukens
Foto: Bruynzeel Keukens
Foto: Bruynzeel Keukens
Foto: Bruynzeel Keukens
Foto: Bruynzeel Keukens
Foto: Bruynzeel Keukens

Vanzelfsprekend zwart-wit

“Het was een oud huis, dat flink opgeknapt moest worden. We kozen er bewust voor om historische details te behouden, maar een nieuwe keuken was wel nodig”, zegt Marloes. “Drie keukenkastjes, een oude gasplaat en wat oude gordijntjes voor het raam, meer was het niet.” Het stel had een duidelijke wensenlijst voor hun nieuwe keuken. Frank: “De kleurstelling van Mattemburgh is zwart-wit, dus dat moest terugkomen in onze keuken. Verder zochten we naar een stille afzuigkap en extra ruimte voor borden en mise-en-place. Als kok is het voor mij belangrijk om rechtstreeks op het vuur te koken. In onze vorige keuken moest ik op een keramische kookplaat koken, dat vond ik drie keer niks. Ik wil gas, vuur, beleving!”

‘Er zijn tranen van geluk en van verdriet gevloeid in de keuken’

Enthousiasme en betrokkenheid

De keuken zochten ze uit in de Bruynzeel winkel in Bergen op Zoom. Daar werden Frank en Marloes ontvangen door keukenadviseur Jeroen. Marloes: “Hij gaf ons de ruimte om ons wensenlijstje te overleggen en stelde heel gericht vragen. Daar kwam een prima advies uit, wat letterlijk zo de fabriek in kon.” De Bruynzeel winkel ligt pal naast de keukenfabriek aan de Drebbelstraat. “Na ons gesprek is Jeroen nog langsgekomen om ter plekke te beoordelen of de keuken perfect bij ons paste. Dat enthousiasme en die betrokkenheid over en weer vonden we erg fijn.”

Tekst loopt door onder de foto.

binnenkijken bij frank en marloes mattemburgh bruynzeel keukens (1)
Foto: Bruynzeel Keukens

Aan keukens geen gebrek…

Op het landgoed zijn heel wat keukens te vinden. Zo vind je in de villa een schitterende, oude keuken, waarin het personeel vroeger moest koken voor de graaf en gravin. In de Orangerie staat een geweldige, grote, open keuken. Gloednieuw en helemaal op maat. Toch kunnen deze keukens niet op tegen de keuken thuis, zegt Frank. “Hier geniet ik van mijn vrouw, ons gezin en onze vrienden. En dan voel ik me het meest thuis.”

Tot rust komen

De keuken is niet alleen mooi en functioneel, het is de plek in huis waar het meest geleefd wordt. “Na een lange dag werken in de restaurantkeuken, nemen we in de keuken thuis de dag door met een lekker glas wijn. Vaak zet ik dan ook nog even iets op het vuur en maak ik een hapje. Na het werk moeten we vaak nog even alles uit ons systeem deleten en dat lukt nergens beter dan in de keuken”, zegt Frank.

frank en marloes koetshuis mattemburgh (3)
Frank geniet in zijn eigen keuken het meest. Foto: Bruynzeel Keukens

Ouderwetse gezelligheid

Voor Frank en Marloes is de keuken een sociale ontmoetingsplaats. “Naast de lange dagen die horen bij het horecaleven, proberen we momenteel ook echt bewuster tijd voor familie en vrienden te maken. Als ik in mijn vrije tijd achter het fornuis sta, denk ik: wauw, we zijn weer met elkaar, genieten!”, zegt Frank. En daar sluit Marloes zich helemaal bij aan: “Ouderwetse gezelligheid in een keuken die gezien mag worden. Er zijn tranen van geluk en van verdriet gevloeid in de keuken. Het is de plek waar we problemen bespreken en waar we van onze stoel vallen van het lachen.”

€500,- voordeel op Siemens

Ben jij ook op zoek naar een keuken die helemaal past bij jouw wensen? Kom dan langs bij Bruynzeel Keukens! Bij aanschaf van vier Siemens apparaten voor jouw nieuwe keuken, krijg je nu €500,- voordeel. Profiteer van dit voordeel tot en met 6 januari 2019. Meer weten over deze actie? Kijk hier.

Loop eens binnen in de Bruynzeel winkel aan de Drebbelstraat. Samen ontwerpen jullie de keuken die werkt voor jou!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bruynzeel Keukens. Meer over Bruynzeel Keukens ontdekken?

Bruynzeel Keukens woonwinkels

Vandaag gesloten

Drebbelstraat 9, Bergen op Zoom

Bekijk meer:woonwinkels

adv.