Binnenkijken bij… Hans Verdult in een van de eerste woningen op Bergs Licht

Door Irma van Schaijk 18 juni 2018

Hans Verdult is een van de eerste bewoners van de nieuwe wijk Bergs Licht. Natuurlijk waren we heel benieuwd hoe die huizen er van binnen uitzien. Dat kunnen we je nu vertellen: prachtig! Kijk maar mee.

Rij je langs het project Bergs Licht, tegenover de woonboulevard, dan zie je dat daar nog hard gewerkt wordt. Maar de eerste woningen zijn al klaar, en Bergenaar Hans Verdult was één van de eersten die hier zijn intrek nam!

In between

Voor Hans in zijn spiksplinternieuwe huis aan de Fabrieksstraat kwam wonen, was hij even ‘in between’ huizen. “Mijn vorige huis was al verkocht en het was nog wachten tot deze klaar was. Ik was dus héél erg blij dat ik hier in kon trekken!”

Hij twijfelde eerst nog tussen het huis dat hij nu heeft en een bungalow, ook op Bergs Licht. “Maar uiteindelijk heb ik hier voor gekozen. Weet je wat vooral heel mooi is? Het uitzicht vanuit mijn slaapkamer. Ik kijk zo op alle dakterrassen van de huizen van de Kaai. Het grappige is, dat ik daar ook nog ooit gewoond heb, boven de overdekte speeltuin Kids Country, waar nu het Ministerie van eten en drinken zit.”

hans verdult
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Tuinstel in de kamer

Het enige dat Hans nog nodig heeft, is een eethoek. “Nu staat er een tuinstel in de kamer, het is wachten tot mijn eethoek geleverd wordt.” Gordijnen, vloer, jaloeziën, het komt allemaal van Arno Kommers uit Halsteren. “Arno was jaren geleden mijn buurman”, lacht Hans. “Ik heb hem een voorstel laten doen en ik ben supertevreden met het resultaat. Het ziet er allemaal prima uit.”

90% Bergenaren

Voor zijn deur wordt nog hard gewerkt aan een appartementengebouw. “Het leuke is, 90% van de toekomstige bewoners zijn echte Bergenaren. Dat wordt dus nog gezellig straks!” Al heel wat van die toekomstige bewoners zijn inmiddels bij Hans binnen geweest. “Ze komen vooral naar de muren kijken. Daar zit een soort meeverend behang op, waar overheen gesausd is. Snel klaar en het ziet er top uit. Ideaal.”

Spannend

Het huis heeft drie slaapkamers en een grote zolder. “Mijn kleinzoon vindt die zolder vooral heel spannend.” Hans woont alweer bijna twee maanden in zijn nieuwe huis. “Nog niet zo lang, maar het voelt al helemaal als thuis.”

Benieuwd hoe het huis er uitziet? Kijk dan met ons mee:

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

En nu jouw huis

Heb jij ook een leuk huis dat je ons wil laten zien? Laat het ons weten via [email protected]. Wij komen graag bij je langs!

Lees ook:

green house

Binnenkijken bij: een echt ‘Green House’ in een flat aan de Strausslaan

Omdat ze niet zo lekker in haar vel zat, besloot Gertrude eens een plantje te kopen. Eentje. Maar er...
binnenkijken-bij-herenhuis-2

Binnenkijken bij een dubbel herenhuis uit 1884 met prachtige Bergse details

Je rijdt er vast en zeker vaak genoeg langs, het dubbele herenhuis aan de Van Dedemstraat 7. Wat kan...

adv.