Binnenkijken bij Andrea: ‘Ik heb een zee aan foto’s, maar ze hangen hier nergens’

Door Natascha Droste 23 april 2018

Deze week mogen we binnenkijken bij onze gastfotograaf Andrea Korstanje. Wij zijn benieuwd of haar passie voor fotograferen ook terugkomt in haar huis. Maar daar is Andrea gelijk heel duidelijk in: “Vrienden die hier binnenstappen zeggen altijd: je hebt een zee aan foto’s, maar we zien ze hier nergens hangen.”

Waarom Andrea een fotoloze woonkamer heeft? “Ik hou helemaal niet van allerlei tierelantijnen aan de muur. Maar goed, ik moest er na een paar jaar wel iets aan doen. Dus heb ik nu aan een oude tak in de slaapkamer allerlei fotoherinneringen hangen, voor de persoonlijke touch.”

binnenkijken-andrea
Hier hangen de fotoherinneringen aan een oude tak.

Samen klussen

Al vijf jaar woont Andrea samen met haar vriend Patrick aan de Snelliusstraat. “Laatst vroegen we ons af: wat vinden we nu echt leuk om samen te doen? Dat was klussen. Ik ben echt impulsief en hij gaat het allemaal uitdenken en meten. Dan heeft het ook een grotere kans van slagen”, zegt Andrea lachend. “Ik weet wel hoe ik het wil, maar het echt doen is stap twee.” Zo maakte ze samen een toffe lamp van whiskey flessen. “Patrick is een liefhebber, maar heeft ze niet allemaal zelf leeggedronken hoor.” Van een collega kreeg hij een doos vol lege flessen en dat was toch wel handig voor dit project.

binnenkijken-andrea
Deze lamp is gemaakt van whiskey flessen.

“De planken hebben we met broekriemen aan de muur bevestigd”

Oude planken

Zo pakken Patrick en Andrea iedere keer een projectje op om het huis nog mooier te maken. “Op de slaapkamer hadden we eerst een fotowand, maar die liet al bijna los. Het was echt tijd voor iets anders. Mijn vader bracht oude planken mee uit een paardenschuur, de verf zat er letterlijk nog op. Die hebben we met broekriemen aan de muur bevestigd. Maar daar wilden we wel iets tofs op hebben, dus haalden we bij de Kringloop van die oude, geleefde boeken.”

binnenkijken-andrea6
Eigen creatie: oude houten planken bevestigd aan broekriemen.

Verrassing

Ook als Andrea alleen is, doet ze graag iets in het huis. “Van die klusjes waarvan hij zoiets heeft, ‘moet dat echt?’ Ja dat moet echt, denk ik dan. Zo hadden we eigenlijk nooit de wc echt afgemaakt. Op een middag dacht ik, laat ik gewoon beginnen. Ik ben de wc gaan latexen, toen dacht ik: laat ik dan ook maar gelijk iets ophangen. Dat was echt een verrassing voor Patrick.” Als je het leuk vindt, gaat dat natuurlijk vanzelf: “Ik vind het vooral leuk als het echt een projectje is en dan is klussen best wel lekker.”

Andrea heeft een open keuken.
Andrea: 'Ik hou niet van allerlei tierelantijnen aan de muur.'
Vanuit de woonkamer kijkt ze zo de tuin in.
Andrea's fotostudio op zolder.

En hoe is jouw huis?

Heb jij soms ook een bijzonder huis? Stuur een mailtje naar [email protected]. We komen graag even kijken!

Lees ook: 

binnenkijken-bij-pleun

Binnenkijken bij Pleun: ‘Als ik het luik zie, denk ik er wel even aan’

Als je bij Pleun Retera binnenstapt, word je verrast door de fijne lichte ruimte. Het is bijzonder r...
binnenkijken-klein-maar-fijn

Binnenkijken bij Stefan en Merel: ‘We wonen klein maar fijn!’

Heerlijk knus wonen, dat doen Stefan en Merel hier zeker! Ze wonen samen in een appartementje aan de...

adv.