Binnenkijken bij… de Melkfabriek, vroeger moskee

Door Irma van Schaijk 13 februari 2018

Ooit was dit pand een echte zuivelfabriek, later werd het moskee en nu huizen hier bedrijfjes met een (para)medische achtergrond. En er staan nog meer veranderingen op de planning! Gluur met indebuurt mee binnen:

Op deze locatie aan de Bruinevisstraat stond ooit een melkfabriek, die tot 1973 in gebruik was. Daarna was er nog jarenlang een Turkse moskee in gevestigd. In plaats van gebedsruimtes huizen er nu kantoren in het pand, al verwijst de naam De Melkfabriek nog wel naar de vroegere functie.

melkfabriek moskee
Zo zag de Melkfabriek er uit toen het nog moskee was.

Hypermodern

Verswijver Interieurconcepent herstelde de buitenkant van het pand in de oude staat en verbouwde het binnen tot hypermoderne kantoor- en behandelruimtes. Er zijn onder andere een pedicure, diëtiste, acupunctuur, yoga, een nagelsalon, chiropractor en kinderpsycholoog gevestigd. De Melkfabriek is evenals Interium onderdeel van Easyspaces. Easyspaces is een overkoepelende naam voor diverse onroerend goed panden in Bergen op Zoom.

Lichtkoepel en binnenpleintje

Nog niet zo lang geleden werd ook het buurpand bij de Melkfabriek betrokken. Peter Verswijver: “Daar willen we nog een verdieping op bouwen, met een lichtkoepel op het dak. Op de benedenverdieping kunnen we dan een leuk binnenpleintje creëren.”

Kijk hier binnen bij de Melkfabriek:

Lees hier meer over de geschiedenis van de Melkfabriek.

En hoe is jouw huis?

Heb jij soms ook een bijzonder huis? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel 06 19 26 78 98. Indebuurt komt graag even kijken!

Lees ook: 

lonneke binnenkijken

Binnenkijken bij… het huis van Lonneke aan het water

Na de verkoop van haar huis in het centrum kwam Lonneke Oirbans op de Bergse Plaat wonen. "Het voord...

adv.