Trendalert! Deze soort vloeren gaan tegenwoordig als een trein

Aangeboden door De Parket- en Laminaatwinkel 16 mei 2019

Trends zijn er altijd en overal. Bij vloeren is dat niet anders. Ook Sjaak Honkoop van de Parket- en Laminaatwinkel merkt dat. Bij zijn zaak aan de Van Konijnenburgweg ziet hij dat klanten steeds vaker vragen naar vloeren van oud en karakteristiek hout. 

Misschien verwacht je het niet, maar Sjaak verkoopt steeds vaker vloeren die gemaakt zijn van oude treinstellen. Volgens de vloerenspecialist zijn mensen steeds vaker op zoek naar een vloer met een bijzonder verhaal. “Nadat er van oude kerkbanken vloeren zijn gemaakt, lijkt het nu de beurt te zijn aan de de treinstellen”, grapt Sjaak. “De eikenhouten vloeren worden uit de oude treinen gehaald en vervolgens in acht kleuren verwerkt. Met als resultaat: een houten plank van 18 of 22 cm breed of een visgraatvloer die ontzettend veel sfeer ademt.”

Oude treinstellen

Ooit een onderdeel van een trein, nu een prachtige vloer. Foto: De Parket- en Laminaatwinkel

Maar dat is nog niet alles. Wanneer je voor de stijlvolle vloeren kiest, help je ook een klein beetje mee aan een betere wereld. “De oude treinvloeren zijn niet alleen mooi, het hergebruiken van het materiaal is ook nog eens duurzaam”, vertelt Sjaak. “Hetzelfde geldt voor oude kerkbanken of houten balken die overblijven na sloopwerkzaamheden. Daar kan in de meeste gevallen nog een sfeervolle vloer van gemaakt worden. Je hergebruikt op die manier goed materiaal en creëert vervolgens een mooie oude uitstraling. En het voordeel? De bomen hoeven niet gekapt te worden.”

Alternatieve vloeren

Sjaak heeft wel nog een tip voor mensen die weinig tijd hebben om hun vloeren schoon te houden. “Als je je vloer goed en eenvoudig schoon wilt houden, kan je misschien beter voor pvc- of laminaatvloeren kiezen”, geeft hij aan. “Ideaal als je kinderen hebt of weinig zin hebt om schoon te maken. Iedere vloer heeft een andere uitstraling, gebruiksaanwijzing en verhaal. Of je nu kiest voor een grove treinvloer of een gladde pvc-vloer, je moet de ondergrond kiezen die bij jouw smaak en situatie past. Dan zit je gegarandeerd goed.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Parket- en Laminaatwinkel. Meer over De Parket- en Laminaatwinkel ontdekken?

De Parket- en Laminaatwinkel woonwinkels

Nu gesloten09:30 - 17:30

Van Konijnenburgweg 55, Bergen op Zoom

Bekijk meer:woonwinkels

Lees meer:

de parket en laminaatwinkel

Dit is waarom pvc dé populairste vloer is van dit moment

Waarom is pvc zo in opkomst? De neppe uitstraling zoals die vroeger was is al lang niet meer. Sterke...
laminaatwinkel

Sjaak mocht kiezen: of hij werd ontslagen of hij nam het over

Toch wel bizar, werk je net een half jaar bij een bedrijf, krijg je deze vraag voor je kiezen: 'of j...
watervaste-vloer-laminaatwinkel

Zo weet je zeker dat jouw vloer mooi blijft

Het kan je zomaar gebeuren: een beker drinken morsen of na een flinke plensbui het huis binnenstappe...

adv.