Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even binnengluren bij in het Koetshuis van Don en Ingrid bij Villa Heidetuin

Door Irma van Schaijk 24 oktober 2017

Naar een Bed&Breakfast gaan in je eigen stad, dat doe je niet zo gauw. Maar de gîtes in het Koetshuis van Villa Heidetuin zijn zo bijzonder, daar wilde indebuurt wel even binnengluren. En ze zijn zó mooi… daar wil je niet logeren, daar wil je wonen!

Zo’n vier jaar geleden lieten Don en Ingrid hun oog vallen op het pand aan de Balsedreef. Don had zijn fotostudio aan de Steenbergsestraat en was helemaal niet op zoek naar iets nieuws. “Ik moest foto’s maken van een aantal panden, ter bevordering van de verkoop. ’s Avonds zei ik tegen Ingrid: ‘Ik heb zoiets moois gezien, wil je eens kijken?”

Droom

Maar Ingrid hoefde niet zo nodig. Eén bedrijf in de familie vond ze wel genoeg. Maar stiekem lag daar wel haar droom om nog eens een horeca-onderneming te beginnen… Om een lang verhaal kort te maken: ze bekeek de foto’s dus toch, en twee bezichtigingen en een bedrijfsplan verder, werd het pand hun eigendom. Op deze prachtige locatie op landgoed Lievensberg verbouwden zij het tot een B&B met brasserie. Don: “We zijn vaak genoeg voor gek verklaard. En ik had zelf natuurlijk helemaal geen horeca-ervaring, ik had geen idee waar ik aan begon. Als kunstenaar en fotograaf had ik een heel ander leven, dat was best even wennen.”

koetshuis villa heidetuin

 

Een 9,5

Drie jaar na de opening is Villa Heidetuin echter een geliefd plekje in Bergen op Zoom voor lunch, koffie of borrel. “Als je de recensies bekijkt, scoren we een 9,5 op het gebied van persoonlijk contact en ontvangst,” zegt Don. “Daar zijn we heel blij mee. We hebben dan ook een geweldig team om ons heen. Eigenlijk loopt alles goed: de brasserie, de kamers, vergaderingen, feesten.”

koetshuis villa heidetuin
Zo was het Koetshuis voor de verbouwing…

Romantiek

Inmiddels is ook het Koetshuis verbouwd. Hierin drie ‘gîtes’ met de namen: Romarin, Jasmin en Lavandre (rozemarijn, jasmijn en lavendel). “Met die namen wilden we het Franse sfeertje uit laten komen”, vertelt Don. “Later bleek, dat het alledrie planten zijn die de nachtrust bevorderen. Dat past dus perfect bij ons Koetshuis!” Van binnen zijn de gîtes superschattig: een lekker ouderwets keukentje (maar wel voorzien van alle comfort), een woonkamertje, twee slaapkamers. Er zijn in het Koetshuis twee complete appartementen en een luxe suite met jacuzzi. De romantiek zit vooral in de details: de houten keukenrekken, de gordijntjes onder het aanrecht, de ouderwetse potten en pannen en nog veel meer.

koetshuis villa heidetuin

Is het nu klaar?

En nu is het stel voorlopig wel klaar met verbouwen, zou je denken. “Nou ja, ik ben nog met de buitenkeuken bezig,” lacht Don. “En ik wil ook nog iets met de tipi doen. Maar qua grote verbouwingen zijn we klaar. Voorlopig dan.”

Foto: Villa Heidetuin

Meer over Villa Heidetuin ontdekken?

Villa Heidetuin restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 17:00

Balsedreef 4, Bergen op Zoom

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.