Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kan je nu nog wél kopen met een modaal inkomen in Bergen op Zoom

Door Carin van der Meij 9 augustus 2020

Het is nog steeds kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt. Uit een nieuw onderzoek van de Hypotheker blijkt dat een geschikte woning vinden het afgelopen jaar nog moeilijker is geworden voor huizenkopers met een modaal inkomen. Tijd om dit te testen: dit kan je als single of als stel met een modaal inkomen nu kopen in Bergen op Zoom. 

De Hypotheker heeft gekeken wat de kansen zijn op de huizenmarkt voor singles en koppels met een modaal inkomen (het gemiddelde inkomen dat het meest voorkomt). In onze provincie maak je als eenverdiener nog maar twee procent kans op een woning. Een huis kopen als alleenstaande is dus bijna niet te doen. Laten we het toch proberen. In 2020 is het modale inkomen vastgesteld op €36.500,- per jaar. Als alleenstaande kan je – met dit inkomen – op dit moment een hypotheek krijgen van ongeveer €169.000,-.

Wat staat er in Bergen op Zoom te koop voor dit bedrag?

In onze stad zijn er op dit moment drie woningen te vinden voor dit bedrag, waarvan er twee woningen qua prijs nét iets boven de €169.000,- liggen. Zo staat er in de Generaal Spoorstraat een huis en in de Antwerpsestraat een appartement te koop voor 169.500 euro kosten koper. Aan de Noordsingel staat er een appartement te koop voor 149.750 euro kosten koper.

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Tweeverdieners

Maak je meer kans als je met zijn tweeën bent? Het slagingspercentage voor stellen ligt inderdaad iets hoger. De kans dat je een woning vindt in onze provincie is 28 procent. De Hypotheker gaat in het onderzoek voor tweeverdieners uit van een modale inkomen van €61.000,-. Met dit bedrag kun je een hypotheek krijgen van zo’n €297.000,-.

Wat staat er voor dit bedrag te koop in Bergen op Zoom?

Als koppel heb je meer keuze, zo staan er momenteel een kleine vijftig woningen in Bergen op Zoom te koop die je met deze hypotheek kan krijgen. Bijvoorbeeld onderstaand huis:

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Bron: De Hypotheker

Lees ook:

steigers verbouwingen bergen op zoom peperbus kijk in de pot stadspark verbouwingen Bergen op Zoom

7 x deze bekende Bergse gebouwen kregen ooit een nieuwe uitstraling

Net zoals Rome niet in een dag gebouwd is, is Bergen op Zoom ook niet in een middagje uit de grond g...
campings bergen op zoom bergse heide natuur bos strand bomen lucht mooie water

Zomer in Bergen op Zoom: alles wat je moet weten op een rij

Het is zomer in Bergen op Zoom! Wil je weten wat er tijdens de warmste maanden van het jaar te doen ...
huizen bergen op zoom miljoen bergse ondernemers aanbiedingen bergen op zoom centrum groen peperbus uitzicht zuivelstraat

Zo zeg! Deze 8 x huizen staan pas net te koop in Bergen op Zoom

Van Bergse Plaat tot Meilust. Wil je weten waar je fijn kan wonen in onze stad? Deze acht huizen sta...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.