Binnenkijken bij Mieke: het mooiste uitzicht van Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 11 februari 2019

“Ik woon hier prima, soms komen er zelfs vreemde mensen koffie drinken”, zegt Mieke van den Bogart met een knipoog. En dat klopt: wij zijn hier op uitnodiging van haar zoon Roland. Hij wil het appartement van zijn moeder, met een schitterend uitzicht over de Binnenschelde, maar al te graag aan indebuurt laten zien.

Inderdaad, vanuit haar stoel kan Mieke genieten van een adembenemend uitzicht. “Ik zit hier heerlijk tussen de mensen, op de Boulevard is altijd leven. Zeker als het mooi weer is, kan ik daar vanaf mijn balkon erg van genieten”, vertelt ze.

roland en mieke
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

De hort op

Mieke woont tien jaar in haar appartement. “Daarvoor heb ik zo’n dertig jaar in Hoogerheide gewoond. Maar ik ben een echte Bergse. Vroeger was ik met Vastenavend altijd de hort op. Naar Bergen, want qua carnaval kan Hoogerheide niet tippen aan ’t Krabbegat.” In haar huis staat dan ook nog een Peperbus. “Met Vastenavend krijgt -ie ieder jaar een zakdoek om.”

Opoe tussen de kippen

Tien jaar geleden verhuisden ze samen met haar man. “We werden een dagje ouder en wilden alles gelijkvloers. Maar hij overleed in 2012 en heeft er dus maar een paar jaar van kunnen genieten.” Opvallend in het huis zijn de vele schilderijen. “Die zijn gemaakt door een kennis van mijn ouders. Kijk, dat daar is mijn opoe tussen de kippen. Dat huisje staat er nog, in Moerstraten. Nu woont er een kind van een neef van mij.”

Ze woont met veel plezier in de flat aan de Rooversberg. “Ik ken alle mensen hier, we zeggen elkaar altijd goedendag. Alleen een beetje jammer dat er geen algemene ruimte is, zoals bijvoorbeeld in Aquacite of Reigershorst. Dan drink je toch minder snel een kopje koffie samen. Dat missen de mensen hier wel.” Kijk even mee binnen in Miekes appartement:

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Jouw huis op indebuurt

Heb jij ook zo’n huis waar je helemaal op je plek bent? Laat het ons weten, dan komen we graag een keer kijken.

Lees ook:

Gezocht: jouw huis voor indebuurt

Iedere week kijken wij binnen in een leuk huis in Bergen op Zoom. En we willen heel graag een keer b...
petra en gidi

Binnenkijken bij Gidi en Petra: vanaf het balkon kijk je zó op de Peperbus

Bij dit huis wilden we al zo lang binnenkijken! Op de hoek van de Lombardenstraat-Zuivelstraat, tege...
mark en nink franken

Binnenkijken bij Nink en Marc Franken: ‘Het lampje en de stoelen komen nog uit Club 2000’

Nink en Marc Franken woonden helemaal naar hun zin op de Dubbelstraat. "Maar mijn droom was om ergen...

adv.