Binnenkijken bij: het prachtige huis van Peter en Petra Verswijver

Door Irma van Schaijk 15 april 2019

Zo’n 23 jaar geleden kochten Peter en Petra Verswijver een klein huisje in Hoogerheide. Ze verbouwden het echter tot een waar paleisje en indebuurt mocht binnenkijken. Kijk met ons mee!

Peter Verwijver begon ooit als timmerman bij Van den Bergh Bouw. Op zijn 22e kocht hij een huis in de Rijkebuurtstraat, en knapte dat helemaal op.  Dat werd een hobby: oude panden kopen en restaureren, naast zijn eigen bedrijf Verswijver Interieurbouw.

Opknappertjes

Een van die ‘opknappertjes’ was zijn eigen huis in Hoogerheide. “We woonden hier al toen we gingen verbouwen”, vertelt Petra. “Er werd niet alleen bijgebouwd, ook het huis dat er al stond ging helemaal op de schop. Zo werd bijvoorbeeld het dak verhoogd. Ging het opeens sneeuwen in november. De sneeuw lag in ons bed!” Het resultaat mag echter gezien worden. Niet alleen een prachtig huis, maar het is ook prachtig ingericht.

Torenkamer

Het huis heeft een zwembad in de tuin, een sauna, een poolhouse, een wijnkelder en (wat indebuurt het allermooist vindt): een torenkamer, waar vroeger zoon Dennis sliep. En alles is tot in de puntjes ingericht: met prachtige Chinese deuren, een keuken met kookeiland en houten kastdeurtjes, Marokkaans stucwerk in de badkamer en een prachtig aangelegde tuin.

Indebuurt vraagt zich af of Petra eigenlijk wel iets te zeggen heeft bij de inrichting van haar huis. Ze lacht: “Ja hoor, eigenlijk doet Peter niet eens zoveel. De inrichting laat hij aan mij over.” “Ik bepaal wel de stijl, maar Petra gaat over de invulling”, vult Peter aan.

Kijk met ons mee hoe mooi het huis van de familie Verswijver is:

Zo zag het huis er voor de verbouwing uit

En hoe is jouw huis?

Heb jij soms ook een bijzonder huis? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel 06 19 26 78 98. Indebuurt komt graag even kijken!

Hou jij er ook zo van om ergens binnen te gluren? Kijk dan hier voor meer artikelen!

adv.