Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij: het prachtige huis van Peter en Petra Verswijver

Door Irma van Schaijk 15 april 2019

Zo’n 23 jaar geleden kochten Peter en Petra Verswijver een klein huisje in Hoogerheide. Ze verbouwden het echter tot een waar paleisje en indebuurt mocht binnenkijken. Kijk met ons mee!

Peter Verswijver begon ooit als timmerman bij Van den Bergh Bouw. Op zijn 22e kocht hij een huis in de Rijkebuurtstraat, en knapte dat helemaal op. Dat werd een hobby: oude panden kopen en restaureren, naast zijn eigen bedrijf Verswijver Interieurbouw.

Opknappertjes

Een van die ‘opknappertjes’ was zijn eigen huis in Hoogerheide. “We woonden hier al toen we gingen verbouwen”, vertelt Petra. “Er werd niet alleen bijgebouwd, ook het huis dat er al stond ging helemaal op de schop. Zo werd bijvoorbeeld het dak verhoogd. Ging het opeens sneeuwen in november. De sneeuw lag in ons bed!” Het resultaat mag echter gezien worden. Niet alleen een prachtig huis, maar het is ook prachtig ingericht.

Torenkamer

Het huis heeft een zwembad in de tuin, een sauna, een poolhouse, een wijnkelder en (wat indebuurt het allermooist vindt): een torenkamer, waar vroeger zoon Dennis sliep. En alles is tot in de puntjes ingericht: met prachtige Chinese deuren, een keuken met kookeiland en houten kastdeurtjes, Marokkaans stucwerk in de badkamer en een prachtig aangelegde tuin.

Indebuurt vraagt zich af of Petra eigenlijk wel iets te zeggen heeft bij de inrichting van haar huis. Ze lacht: “Ja hoor, eigenlijk doet Peter niet eens zoveel. De inrichting laat hij aan mij over.” “Ik bepaal wel de stijl, maar Petra gaat over de invulling”, vult Peter aan.

Kijk met ons mee hoe mooi het huis van de familie Verswijver is:

Zo zag het huis er voor de verbouwing uit

En hoe is jouw huis?

Heb jij soms ook een bijzonder huis, een prachtige tuin of een toffe spelletjeskamer? Stuur een mailtje naar [email protected]. Indebuurt komt graag even kijken!

Lees ook:

Binnenkijken bij Tom en Sanne: ‘Langzaam wordt het hier een urban jungle’

Glas-in-lood, tegeltjes op de vloer en hoge plafonds. Wanneer je binnenstapt in het gebouw waar Tom ...
binnenkijken bij ruud en karlijn ibiza bergen op zoom

Wonen in het Ibiza van Bergen op Zoom: Ruud en Karlijn hebben een huis als in de boekjes

Er zijn van die woningen waar je flink jaloers van wordt. De locatie, het interieur en de sfeer: het...

Binnenkijken bij Astrid en Ayhan: ‘Als je het beu bent, dan verf je het zo weer over’

Dankzij Instagram stuitte we op het prachtige huis van Astrid en Ayhan. Zo is Astrid erg actief met ...

adv.