Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij: een huis met een bijzondere muurschildering

Door Irma van Schaijk 7 augustus 2017

Aan de buitenkant is het ‘gewoon’ een herenhuis in de Antwerpsestraat. Maar als je in de tuin komt, staat je iets heel bijzonders te wachten…

Natuurlijk, de huizen aan de Antwerpsestraat zijn eigenlijk allemaal prachtig. Maar de muurschildering in de woning aan de Antwerpsestraat 6 is wel héél apart. Deze is gemaakt door Piet Krijntjes en er zijn diverse Bergse plekjes op te zien, zoals de Peperbus, het Spuihuis en het Markiezenhof. De bewoners hebben hier zomaar half Bergen op Zoom in hun tuin!

Het pand zelf is een Rijksmonument en is momenteel verdeeld in een aantal leuke appartementen. De eigenaar is makelaar Rob Mion. “Het pand is van mezelf,” vertelt hij. “Vroeger had ik hier een kantoor, maar nu verhuur ik het.” Mocht er een koper komen: Rob wil het pand ook best verkopen. Een aantal appartementen is heel ruim, anderen zijn wat kleiner maar wel met keuken, woon- en slaapkamer.

Het pand stamt uit 1895 en vormt een onderdeel van de in diezelfde tijd tot stand gekomen gevelwand. Oorspronkelijk diende het mogelijk ook als winkel.

Kijk je met ons mee naar de appartementen en natuurlijk naar de prachtige muurschildering? Hier zijn de foto’s:

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

En hoe is jouw huis?

Heb jij soms ook een bijzonder huis? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel 06 19 26 78 98. Indebuurt komt graag even kijken!


Meer over Rob Mion Vastgoed ontdekken?

Rob Mion Vastgoed makelaars

GeopendHele dag

Stationsstraat 5, Bergen op Zoom

Bekijk meer:makelaars

adv.