Binnenkijken bij de pas geëmigreerde Bianca uit Duitsland: ‘De makelaar was opgelucht dat ik het huis kocht’

Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Bianca Brandau (51) emigreerde van Duitsland naar Bergen op Zoom. Ze kocht drie jaar geleden een huis in onze stad en knapt het stap voor stap op. Binnenkort hoopt ze hier voorgoed te blijven. “Ik heb hele lieve buren, er is een gezellige binnenstad en de kust is dichtbij.”

De kersverse Bergse woont momenteel in Hanover en in Bergen op Zoom. Een deel van het jaar verblijft ze hier om de taal te leren en te wennen aan de cultuur. “Ik probeer hier een leven op te bouwen”, vertelt Bianca. “Door de coronamaatregelen was dat de afgelopen jaren lastig. Ik maak na deze periode de beslissing of ik blijf of het huis verkoop.”

Een mix van wonen en vakantie

Bianca’s oog viel op Bergen op Zoom vanwege de ligging aan het water. Vroeger ging ze samen met haar zoon op vakantie naar de Nederlandse kust en dat sprak haar aan. Ze heeft last van astma en de zee vermindert haar klachten. Volgens de dame des huizes was er een nadeel aan een woning bij de kust. “Elke zomer komen daar veel Duitsers, dan heb ik nog niet het gevoel dat ik in Nederland woon”, vertelt ze lachend. “Bergen op Zoom is dicht bij het water. Een perfecte mix van wonen en vakantie.”

‘Nu heb ik meer vrijheid’

Waarom Bianca zo graag naar Nederland wilde verhuizen? Dat heeft alles te maken met haar zoon. Hij studeerde tijdelijk in Canada en zette daarna zijn zinnen op een studie in Nederland. Bianca runde een gigantische stoffen- en patronenwinkel in Duitsland, genaamd Limetrees, maar maakte daar een webshop van. Daardoor was er een mogelijkheid om te emigreren. “Ik werd te oud om 70 uur per week in de zaak te werken. Nu heb ik meer vrijheid, een webshop kun je overal hebben. In Brabant heb ik al veel contacten met groothandels van stoffen.”

Lees verder onder de galerij.

Liefde op het eerste gezicht

Omdat de Duitse maar korte periodes in Nederland was, ging de renovatie van haar nieuwe woning niet snel. Inmiddels heeft ze de woonkamer, slaapkamer en werkkamer opgeknapt. Het huis was in een slechte staat toen ze het kocht. De vorige bewoner had er dertig jaar niets aan meer aan gedaan. “Het was liefde op het eerste gezicht. Ik was weg van de lichtinval, maar de woning zag er bij de bezichting niet mooi uit. De makelaar was opgelucht dat ik het huis kocht”, aldus Bianca.

Heel veel accessoires

In het huis staan heel wat accessoires, het is een mix van oud en nieuw. Zo snuffelt Bianca even graag bij de Xenos als bij de kringloop. In haar slaapkamer is een hele wand bedekt met allerlei spullen. “De wand maakte ik van dingen die ik kocht, items die ik tijdens reizen meenam en gekregen spullen. Zo is één prent door een vriendin gemaakt.”

Lees verder onder de galerij.

Hollandse sfeer

De accessoires in de woonkamer zijn in Hollandse sfeer. “Ik koop veel accessoires, iets te veel”, geeft Bianca toe. “Daarom heb ik een afspraak met mezelf dat ik alleen nog maar blauw met witte accessoires voor de woonkamer mag kopen, zo beperk ik de keuze. Nu brengen al mijn vrienden items in die kleuren voor me mee.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Te koop! 5 x deze huizen in Bergen op Zoom zijn nieuw op Funda”

Te koop! 5 x deze huizen in Bergen op Zoom zijn nieuw op Funda

uitzicht peperbus postcodes bergen op zoom centrum Peperbus grote markt overzicht terras uitzicht monumenten spirtus markiezenhof
Ga naar “Aha! Dit is de goedkoopste woning in Bergen op Zoom”

Aha! Dit is de goedkoopste woning in Bergen op Zoom

goedkoopste woning bergen op zoom kleinste huis
Ga naar “Net op de markt! 5 x huizen in Bergen op Zoom die een paar dagen te koop staan”

Net op de markt! 5 x huizen in Bergen op Zoom die een paar dagen te koop staan

uitzicht peperbus Bergen op Zoom huizen te koop vacatures bergen op zoom centrum groen peperbus uitzicht starters bergen op zoom

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1”

Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle AH Goudse kaas in stukken van de zelfbediening* van € 3,12 voor € 1,56”

Alle AH Goudse kaas in stukken van de zelfbediening* van € 3,12 voor € 1,56

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Nivea Q10 Rimpelopvuller serum van € 29,99 voor € 14,99”

Nivea Q10 Rimpelopvuller serum van € 29,99 voor € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Sensodyne van € 20,97 voor € 12”

Sensodyne van € 20,97 voor € 12

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Kermis”

Kermis

 • Van 7 apr t/m 16 apr
kermis boulevard attractiekermis boulevard attractie
Ga naar “Op de T Festival”

Op de T Festival

 • 18 mei 2023
wilhelminaveld veldje gebouw t op de t festival hemelvaartsdag opbouw hemelvaartwilhelminaveld veldje gebouw t op de t festival hemelvaartsdag opbouw hemelvaart
Ga naar “Koningsdag in Bergen op Zoom”

Koningsdag in Bergen op Zoom

 • 27 april 2023
koningsdag 2022 koning oranje vrijmarkt rommel wilhelmina veldkoningsdag 2022 koning oranje vrijmarkt rommel wilhelmina veld
Ga naar “Flat Mountain Festival”

Flat Mountain Festival

 • 26 maart 2023
flat mountain festivalflat mountain festival
Ga naar “90’s No Limits”

90’s No Limits

 • 13 mei 2023