Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een hypotheek aanvragen in normale mensentaal: Financieel Fit legt het duidelijk uit

Aangeboden door Financieel Fit (voorheen De Hypotheekadviseur) 12 maart 2020

Een huis is de grootste aankoop van je leven. Wanneer je een bedrag met vijf nullen nodig hebt, is het verstandig om tot in detail uit te zoeken wat de voorwaarden zijn als je geld wilt lenen voor een woning. Toch vind je online genoeg bla bla over het aanvragen van een hypotheek, waardoor het écht begrijpen van de materie lastig is.

Geen chique termen en commerciële begrippen, maar heldere taal en duidelijke voorbeelden. Dat is wat je kan verwachten als je een hypotheek wilt aanvragen bij Financieel Fit.

Hoogte van je hypotheek

Je inkomen, een eventuele studieschuld en je spaargeld zijn allemaal van invloed op de hoogte van je hypotheek. Wanneer je weet hoeveel je maximaal kan lenen, weet je ook in welke prijsklasse je moet kijken. Wil je gebruikmaken van een maximale hypotheek? Dat hoeft ook helemaal niet, je bepaalt zelf hoeveel geld je nodig hebt. Wanneer je liever lagere maandlasten hebt, zoek je naar huizen in een lagere prijsklasse en een aansluitende hypotheek die bij jou past.

Weet hoeveel je kan lenen

Wil je weten welke (maximale) hypotheek bij jou past? Je berekent het met de tool van Financieel Fit. Goed om te weten: vanaf 1 januari 2018 kan je maximaal 100% van de waarde van je woning lenen.

Zo zit dat: een rentevaste hypotheekrente

Een rentevaste periode van je hypotheek: het zijn woorden die vaak voorbij komen, maar niet altijd voor iedereen even duidelijk zijn. Gelukkig weet Financieel Fit het je in normale mensentaal uit te leggen. Wanneer je een hypotheek afsluit, heb je de keuze uit een vaste of variabele rente.

(Tekst loopt door onder de foto)

Financieel Fit (voorheen De Hypotheekadviseur)
Je vindt Financieel Fit in de Van Dedemstraat (Vierwinden). Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Bij een vaste hypotheekrente kies je zelf hoelang de rente vaststaat. Dat kan voor een periode van 5, 10, 15, 20 of 30 jaar. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Maar komt er een rentedaling? Dan profiteer je daar niet van, jouw rentestand heb je tenslotte voor jaren vastgezet. Over het algemeen geldt: hoe korter de rentevaste periode is, hoe lager het rentetarief is.

De voordelen van een variabele hypotheekrente

Naast een vaste rente, kan je ook kiezen voor een variabele hypotheekrente. Bij die optie profiteer je van rentedalingen, al kan je ook met rentestijgingen te maken krijgen. Het is zelfs mogelijk om een combinatie te maken waarbij je verschillende delen van de hypotheek op verschillende manieren laat vastzetten. Voor welke optie jij het best kan kiezen, bespreek je het best met Financieel Fit. Omdat iedere situatie anders is, is de uitkomst dat ook.

Ga ervoor: maak een afspraak

Wil je meer informatie over het aanvragen van een hypotheek of wil je zéker weten dat het huis dat je gezien hebt binnenkort van jou is? Maak dan een afspraak bij Financieel Fit en laat je bijpraten. En extra fijn: je eerste afspraak is vrijblijvend. Vraag een gesprek aan en ontdek hoe eenvoudig het voor jou is om een hypotheek aan te vragen.

Lees meer:

Financieel Fit (voorheen De Hypotheekadviseur)

Met vijf klikken je hypotheek geregeld: zo doe je dat

De laatste loonstrookjes printen, een werkgeversverklaring en een kopie van je identiteitsbewijs: bi...
Financieel Fit (voorheen De Hypotheekadviseur)

Nieuw in Bergen op Zoom: maak kennis met Financieel Fit

Wil je advies inwinnen voor een koophuis dat je op het oog hebt, dan kom je al snel bij De Hypotheek...
De Hypotheekadviseur

Starters opgelet: met deze troef maak je meer kans op een droomwoning

Waar je als starter op de woningmarkt ook naar op zoek bent, als je uiteindelijk je ideale woning ge...

adv.