Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hi-la-risch! Gabriël maakt geinig filmpje over een festival pakken in coronatijd

Door Emilie Klasen 22 mei 2020

Dit jaar met een biertje in je hand op een festival staan, dat zit er helaas niet in. Gabriël, ook wel bekend als dj Brasco, bedacht daar iets op: een Stay At Home Festival. Een feest der herkenning voor veel festivalgangers 😉 

Gabriël draait onder zijn artiestennaam dj Brasco op feesten en evenementen. Zijn muziek: voornamelijk techno met een lekkere drive en uplifting house. Daarnaast maakt hij ook melodic house en deephouse mixen.

Lege agenda

Maar draaien op een festival of feestje, dat zit er komende tijd niet in voor Gabriël. “Ik heb voorlopig nul boekingen, dat is raar en onwerkelijk. En geen festivals deze zomer, dat vind ik echt heel erg jammer. Nu heb ik het geluk dat ik een fulltime baan heb en dat ik niet leef van het draaien.” En hoewel de dj dit jaar niet op een festival te vinden is, kwam hij met een andere creatieve en komische oplossing: een Stay At Home Festival.

(Tekst loopt door onder de video)

Stay At Home Festival

Die-hard festivalgangers zullen een hoop bekende dingen voorbij zien komen. Denk aan het aanschaffen van muntjes, de merchandise hoek en het zoeken naar de main stage. Het hele filmpje zit vol met komische knipogen naar festivals. “Zeker in deze tijd is humor belangrijk”, zo geeft Gabriël aan. Hij vond het een leuke uitdaging om het filmpje te maken. “En ik had er nu toch genoeg tijd voor!”

‘Het is lang niet zo leuk zonder publiek’

Nu de dj tijdelijk niet kan draaien op evenementen, heeft hij een andere creatieve oplossing gevonden: livestreamen. Al is dat toch niet helemaal hetzelfde. “Het is lang niet zo leuk zonder publiek, maar het is toch wel fijn om te kunnen draaien voor fans en vrienden.”

Komische video’s

Grappige filmpjes maken, dat doet de Bergenaar al een tijd. “Toen ik rond 2014 naar Ibiza ging, begon ik met het maken van leuke, korte filmpjes over wat ik meemaakte. En dat sloeg erg aan. Eigenlijk maakte ik het voor mezelf, omdat ik het leuk vond voor later én omdat ik het leuk vond om te doen.”

Lees ook:

roken bergen op zoom coronamaatregelen trein station trein (7) reizigers station perron ns

Reizen met NS: dit zijn de coronamaatregelen in de trein en op het station

Naast de supermarkten, cafés en de sportscholen, is ook het openbaar vervoer aangepast om reizen zo ...
eten afhalen bezorgen bergen op zoom app erik coehorst

Dat komt van pas! Bergenaar Erik lanceert horeca-app

De laatste weken wordt er goed gebruikt gemaakt van de optie om bij Bergse restaurants te bestellen ...
nathan first dates bnnvara bergenaar

Terugkijken geblazen! Nathan zoekt de liefde bij First Dates

De liefde: misschien wel het mooiste dat er is. Alleen waar vind je dat tegenwoordig? Bergenaar Nath...

adv.