Wie wordt de nieuwe rondemiss van Bergen op Zoom?

Door Natascha Droste 8 februari 2019

Mis Krabbegat, Nelleke Topmedèlleke, en nu op zoek naar de rondemiss van de Draai van de Kraai. Stiching Vastenavend is er duidelijk over: zonder rondemiss geen koers. Waar rij je anders voor?

Voor veel wielrenners is het het laatste beetje hoop om over de finish te komen: de kus van de rondemiss. Maar het is niet uitgesloten dat er misschien wel een rondemister wordt gekozen.

Niet de knapste

“De wielersport is een volkssport en sluit niks en niemand uit”, zegt Johaan Berhout, voorzitter van Wielercomité Tandje d’r bij. De leden van Tandje d’r Bij gaan al vanaf het Neuzebal op zoek te naar mensen met een frisse adem en een buitengewoon goed humeur. “Je moet het zien dat je lang niet de knapste hoeft te zijn. Je moet met de emoties overweg kunnen en een beetje het moedergevoel hebben. Als je dat allemaal in huis hebt dan doet een knap smoeltje natuurlijk ook wel wat! Dat maakt wat los bij de wielrenners.”

Op zoek naar rondemissen

De rondemissen trekken tijdens de Draai van de Kraai de renners over de streep en ontvangen ze met een charmante glimlach. Maar niet voordat de renners zondagmiddag 17 februari gehuldigd zijn op de Grote Markt. De leden van Tandje d’r Bij maken hun opwachting aanstaande zaterdag samen met Prins Nilles d’n Derde op het Neuzebal in de Stoelemat. Daar repeteren ze samen met de krabben het nieuwe vastenavendliedje, zodat we luidkeels in in heel ’t Krabbegat zingen: ’t Is koers!

Lees ook:

willeke kolder

Willeke houdt van haar werk bij Kolder: ‘Het is zo mooi als je een pareltje vindt’

Als je ergens uren kan snuffelen is het wel bij Kolder. Sinds drieënhalf jaar is Willeke Matthijs ei...
neuzebal 2019

Neuzebal 2019: voor als je echt niet meer kunt wachten

We hebben nog een heleboel mooie feestdagen voor de boeg. Maar stiekem kijken we al verder dan dat: ...

Meer over

Vastenavend

adv.