Alles wat je wilt weten over de optocht in Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 1 maart 2019

De laatste dag van Vastenavend is eigenlijk ook de mooiste. Want dan komt de optocht door de Bergse binnenstad! Kijk hier alvast voor de tijd, de route en ander nieuws.

Tijdens de optocht trekt er een leutkaravaan van enkelingen, paren, groepen, dweilbands en praalwagens voorbij. Een lust voor ’t oog! Wij vertellen je alvast waar en hoe laat je klaar moet staan.

Tijd en datum

De optocht is op dinsdag 5 maart. Het begint om 12.30 uur met de reclamestoet en om 13.00 uur opent Steketee de optocht.  Een half uurtje vroeger dan in voorgaande jaren dus! Rond 17.00 uur is de prijsuitreiking op de Grote Markt. Er zijn dit jaar vijftig deelnemers (enkelingen, paren, groepen, dweilbands en praalwagens).

Kaarten

Je kunt natuurlijk langs de kant van de optocht genieten, maar je kunt ook een plaatsje reserveren op de tribune op de Grote Markt. Heel handig voor de minder-mobiele-krabbekes. Kaarten voor de tribune zijn verkrijgbaar bij de MCD, Primera Zonneplein en de Teerkamer.

Nieuw

Voor het eerst dit jaar wordt de Biobest Trofee uitgereikt, aan de meest duurzame en milieubewuste wagen die meerijdt. De winnende deelnemer ontvangt €111,11 en bovendien gaat er duizend euro in een ontwikkelingsfonds, waarmee bouwclubs gestimuleerd worden om duurzaam te bouwen.

Route optocht

Start: Op de Kaai. Dan via de Rijkebuurtstraat, Westersingel, Steenbergsestraat, Grote Markt, Zuivelstraat, Stationsstraat, Zuidoostsingel, Burgemeester van Hasseltstraat, van Dedemstraat, Antwerpsestraat, Hoogstraat, Grote Markt. Lees er hier meer over.

Lees ook:

kolder-1 vastenavendoutfit

4 x hier haal je de tofste vastenavendoutfits in Bergen op Zoom

Je bontjas valt nu écht uit elkaar. Je hoedje is hoognodig aan vervanging toe. Of: je bent je oude v...
carnaval vastenavend in bergen op zoom

Vastenavend in Bergen op Zoom 2019: alles wat je wilt weten

De voorweekenden zijn alweer achter de rug. Sta jij al helemaal klaar voor het vastenavendweekend? L...

adv.