Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x tips voor een zorgeloze Vastenavend

Door Joost Verdult 21 februari 2020

Vastenavend is het feest van de leut, maar ook het feest van het kwijtraken en had-ik-dat-maar-eerder-geweten-festijn. Wil jij met Asselewoensdag nog al je spullen hebben? Met deze handige tips kies je dit jaar voor een zorgeloze Vastenavend.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Neem alleen de nodige sleutels mee

vastenavend bergen op zoom prins vastenavend schilderijen
Eén sleutel mag dit weekend in ieder geval niet vergeten worden. Foto: Corné de Weert

Een sleutel van je ouders, het werk of je eigen schuur. Omdat het digitale tijdperk voor deursloten nog moet beginnen, is de kans groot dat jij een grote bos met ouderwetse sleutels hebt. Maar zeg nu eens eerlijk: hoeveel daarvan moet je écht meenemen als je Vastenavend gaat vieren. Haal daarom je voordeursleutel of eventueel de achterdeur- en poortsleutel eraf en laat de rest thuis. Dan kan je ze ook niet kwijtraken.

Laat je pasjes thuis

tips vastenavend
Foto: ANP/Lex van Lieshout

Over kwijtraken gesproken, wat dacht je van je passen in je portemonnee. Van zorgverzekering tot OV en kentekenbewijs tot kortingskaart van de de supermarkt: pasjes heb je tegenwoordig in overvloed. Voor je dikke portemonnee geldt hetzelfde als voor je sleutels: laat de spullen thuis die je niet nodig hebt. Naast je identiteitskaart/rijbewijs om je te legitimeren en je bankpas, heb je vrij weinig nodig. Wil je zelfs je bankpas thuislaten? Bekijk dan zeker de volgende tip.

Bankpas op je smartphone

tips vastenavend
Foto: ANP/Lex van Lieshout

Waar sleutels al duizenden jaren gebruikt worden, is het betaalverkeer in de laatste jaren flink veranderd. Massaal betalen we contactloos, wat zowel met je bankpas als smartphone kan. Dus heeft jouw telefoon de optie om ermee te kunnen betalen? Doe dat dan zeker, je smartphone neem je waarschijnlijk toch mee. Dan kan dat pasje mooi thuis blijven. Meer weten of betalen met je iPhone of Android? Klik dan hier.

Pin van tevoren

tips vastenavend
Foto: Jurgen Kwisthout

Wil je jouw bankpas niet de stad innemen, maar kan of wil jij niet met jouw smartphone je bonnenboekje pinnen bij cafés zoals De Schorre of De Markies? Pin dan van tevoren. Misschien een simpele tip, maar het werkt. Fiets ’s middags naar een van de pinautomaten in onze stad of leen geld van je vrienden, om het vervolgens over te maken met een betaalverzoek.

Live locatie

tips vastenavend live locatie whatsapp
Afbeelding: screenshot WhatsApp

Tijdens de Vastenavend draait WhatsApp overuren. Waarschijnlijk stuur je naar jouw vrienden: ‘wij gaan nu naar het Zwijnshoofd’ of ‘ik ga even wat eten bij de Berger King’. Om ervoor te zorgen dat je geliefde, de vrienden of andere Krabbe je weten te vinden, kan je ook je live locatie op WhatsApp aanzetten. Wil je dat? Open WhatsApp en ga naar locatie → deel live locatie → en kies of je 15 minuten, een uur of acht uur je live locatie wilt delen.

Alles in een fanny pack

vastenavend
Een normale tas kan je natuurlijk ook meenemen… bijvoorbeeld om op je hoofd te zetten. Foto: Corné de Weert

Als je met de Vastenavend een jurk of rok draagt, heb je geen zakken. Waar laat je dan je bonnenboekje om een pilsje te halen en je smartphone om je foto’s op Instagram te zetten? Lang leve de fanny pack. Dankzij het heuptasje – dat je ook dwars over je lichaam kan dragen – heb je alles binnen handbereik. Nadat je het filmpje op Instagram hebt gezet, kan je telefoon weer terug in het buideltasje. Even de rits dicht en de kans dat jij je spullen kwijtraakt, is ongeveer net zo groot als dat jij met deze dagen naar Roosendaal gaat.

Oordopjes/koptelefoon

optocht vastenavend
Veel kinderen krijgen van hun ouders een koptelefoon opgezet tijdens de Vastenavend. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Is dat niet alleen iets voor een festival? Dacht het niet. Als jij op een meter afstand staat te luisteren naar een dweilbend met twintig man, is de kans op een piep in je oren redelijk realistisch. Heb je daar geen zin in? Neem dan oordopjes mee, die speciaal gemaakt zijn om nog steeds muziek te kunnen horen. Geen pijn meer aan je oren, maar wel dweilen op de klanken van de muziek. Zie het als het beste van beide werelden. Heb je kinderen en blijven de dopjes slecht zitten? Ga dan voor een koptelefoon.

Lees meer:

intocht vastenavend 2020 steketee

Vastenavend 2020: een terugblik op het leutfestijn

De Vastenavend van 2020 zit er weer op. Wil je het jaar van d’oew neus achternaar dweile herbeleven?...
leutneutbon leutneutbonnen gemaakt 2020 ohan Enschedé Amsterdam bv

Mysterie: waar worden de Leutneutbonnen gemaakt?

Een pilsje, droge worst of een hamburger als snelle snack tijdens de Vastenavend. Tijdens de dagen v...
kindervastenavend

Ei Peperbus! Dit wil je weten over de Kindervastenavend van 2020

De Vastenavend is een feest dat bomvol staat met activiteiten. De Intocht, Dweilbendfestival en Kind...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.