Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stok achter de deur: 5 x leuke hardloopwedstrijden in Bergen op Zoom

Door Emilie Klasen 17 januari 2020

Heb jij je voorgenomen om in 2020 iets aan je conditie te doen? Ga rennen en train voor een of meerdere hardloopwedstrijden in Bergen op Zoom. Handig, want zo heb je een stok achter de deur om van de bank af te komen.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kievitloop

stayokay FÏNLEY
Stayokay is het verzamelpunt van de Kievitsloop. Foto: Jurgen Kwisthout

Atletiekvereniging SPADO organiseert elke derde zondag van de maand een speciale loop in de bosrijke omgeving van Bergen op Zoom. De volgende data kan jij aan de bak: 19 januari, 16 februari en 15 maart. De Kievitloop is in 1993 gestart als laagdrempelige loop waarbij beginners hun conditie kunnen meten. Gevorderden gebruiken de loop vaak als testloop in hun trainingsopbouw naar andere wedstrijden. Het concept is simpel: tijdens het lopen bepaal je zelf of je 5, 10 of 15 km loopt. Inschrijven doe je bij de Stayokay. De loop start om 10.30 uur en alle info die je nodig hebt, check je hier.

Duurloop Brabantse Wal

stayokay werken bergen op zoom
Foto: Jurgen Kwisthout

In het natuurgebied op de Brabantse Wal wordt er op 9 maart een rustige en lange duurloop georganiseerd door Move by MD. De route zal in totaal 60 km zijn. Je kan er ook voor kiezen om een deel van de route te lopen, want de groep loopt een achtje. Het tempo ligt tussen de 7 en 7.15 minuten per km. Deelnemen is gratis!

Giganten trail 

Het beste van de prachtige natuur op de Brabantse Wal in een trail: uitdagende singletracks door de bossen, racen over heidevlakten, genieten van de zandduinen en jezelf uitdagen op pittige klimmetjes. Je kan op zondag 19 april kiezen tussen 5, 15 of 20 kilometer. Ook is er een kidsrun van 1 kilometer! Bekijk alle informatie op de website. Hier kan je je ook inschrijven.

RunnersWorld Brabantse Wal Marathon


Wauw, het is in 2020 alweer de tiende editie van de Brabantse Wal Marathon. Op 7 juni start je vanaf Sportpark Rozenoord (bij SPADO). Je kan kiezen tussen een marathon, halve marathon, 10 km, 5 km, kidsrun of een halve marathon wandelen. De route is, zoals de naam is verklapt, over de Brabantse Wal. Een echte natuurloop dus. Bekijk alle info op de website.

Vestingloop

Op zondag 11 oktober vindt de eerste editie van de Vestingloop Bergen op Zoom plaats. Een hardloopfeest dat voor iedereen iets te bieden heeft. Ren de familieloop van 1 kilometer, kies voor een afstand van 5 kilometer of ga 10 kilometer hardlopen. Gaat dat te snel voor je? Dan kies je toch voor de wandeltocht van tien kilometer. Je komt langs historische plekken zoals de Gevangenpoort, het Ravelijn en natuurlijk de Peperbus. De start en finish zijn op Grote Markt.

Lees ook:

Dunya Heijt

Dunya is vrijwel heel de week in de sportschool te vinden: ‘Ik houd van brute kracht’

Stoere vrouw alert! De 29-jarige Dunya heeft het doordeweeks druk als salesmanager, maar is in haar ...
ZBS Personal Training

Sporty! Deze 6 x sportieve ondernemers zijn elke dag in beweging

Wij spreken graag met allerlei ondernemers in Bergen op Zoom. Mensen die hun eigen bedrijfje zijn be...
heroes for heroes bergen op zoom Michael Boogerd spinnen goede doel fietsen sporten kanker

[video] BN’ers gaan in de pedalen om geld in te zamelen voor kankerpatiënten

Spinningmarathons waarbij geld wordt opgehaald voor het goede doel zie je wel vaker. Maar een fietsw...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.