Sport je in 20 min. slank met een personal trainer bij fit20

Aangeboden door fit20 8 januari 2018

Dit is de nieuwe formule op het gebied van personal training: fit20. Sinds afgelopen september open in Bergen op Zoom. Maar is deze sportstudio ook écht een aanwinst? Dat mocht ik de afgelopen drie maanden uitproberen. Dus elke donderdag ging ik netjes na het werk trainen bij fit20 om jawel, fitter en energieker te worden. Maar de hamvraag is uiteraard: ben ik tevreden over het resultaat van de training?

Ik loop de studio binnen en word enthousiast ontvangen door personal trainer en eigenaar Joerie Tullenaar. Wat meteen opvalt: er staan zes fitnessapparaten, maar er is verder niemand aan het trainen. Dat ben ik niet gewend van een sportschool. Maar fit20 staat bekend op personal training. Ik mag plaatsnemen aan een hoge grijze tafel voor de eerste kennismaking. Wat voor sporter ben ik?

Oké, liever hou ik dit voor mezelf maar … we spelen open kaart.”

Sporthopper

Daar gaan we dan… Ballet, judo, atletiek, voetbal, tennis, volleybal, welke sport heb ik eigenlijk niet gedaan? Ik ben een echte ‘sporthopper’. “Top!” zegt mijn personal trainer Joerie. “Jij bent sportief, jong en hebt geen last van blessures!” Oké, zo had ik nog niet bekeken, maar dat is waar! “Waar wil je zelf aan werken?” Oké, liever hou ik dit voor mezelf maar… we spelen open kaart. Na drie jaar volleybal lukt het nog steeds niet om mijn serves bovenhands over het net te meppen. Ai! Zo sneu, vind ik… “Dat is een mooi doel waaraan we gaan werken!” stelt mijn personal trainer mij gerust.

fit20-bergen-op-zoom

Nog langzamer

De zes apparaten zijn afgesteld op mijn lengte en gewicht. We kunnen starten: “Polsen recht, schouders laag, concentreer je en duw zo langzaam mogelijk van je af.” Easy, dacht ik nog… “Langzamer”, herhaalt Joerie. Dat kost al wat meer moeite. “Nog langzamer”. Echt? “Pas dan heeft deze slow motion training effect. In zo min mogelijk tijd, zo efficiënt mogelijk trainen.” Nu begint het al wat duidelijker te worden. Dat gaat nog een paar minuten zo door, zo lang dat ik mijn spieren enorm voel trekken. Is dat normaal? “Dat hoort erbij!” Pfoe, ik ben blij met een personal trainer naast me, anders was ik waarschijnlijk al lang gestopt!

Kort en effectief

Op naar het volgende apparaat! Zo trainen we elke week mijn borstgebied, rug, armen, benen, buik en onderrug. Door net over de grens van je spierkracht heen te gaan krijg je een enorme prikkel om sterker te worden. Allemaal in maar twintig minuten. Zo kort heb ik nog nooit ergens getraind. Een volleybaltraining duurt alleen al anderhalf uur, dan heb ik het omkleden én drankje na de training niet eens meegerekend. Hier stap ik om 17.00 uur binnen en sta ik om 17.20 uur weer buiten. Omkleden is niet nodig! Ik hoor je denken? Sporten in normale kleding? Ja echt, dat vond ik zeker in het begin erg raar. Maar ik heb hier in drie maanden tijd nog geen zweetdruppeltje gelaten.

Toch wel trots

Soms sla ik nog steeds een vette ‘puddingbal’ over het net… Hup! Snel door, dan hebben mijn teamgenoten het vast niet gezien. “Nog langzamer”, hoor ik Joerie dan in gedachten weer zeggen. Maar ik kan echt niet meer! zeg ik wanhopig terug. “Jawel, nog één keer op en neer en nu vasthouden: 10-9-8-7…” Om dat moment voel je elke spier. Spieren waarvan je niet eens weet dat je ze hebt. Maar als ik diezelfde week een oh zo mooie volleybal wél keihard over het net mep, dan ben ik toch wel een beetje trots op mezelf!

Aanwinst?

We zijn eruit: fit20 is een aanwinst voor Bergen op Zoom. Het trainen voelt goed, een personal trainer helpt echt en het resultaat mag er wezen. Zeker na drie maanden trainen kan ik zeggen dat ik vooruitgang heb geboekt. Steeds vaker sla ik tijdens de volleybal mijn serves bovenhands over het net. Oké, er is nog werk aan de winkel. Maar ik ging hier naartoe om fitter en sterker te worden, en dat is gelukt!

Bij fit20 mag je gratis een proeftraining volgen. Zo kan je ervaren of de fysieke training ook iets voor jou is. Hieronder kun je gelijk een proeftraining aanvragen én lees hier hoe anderen het ervaren hebben.

fit20 sportscholen

nu open08:00 - 20:00

Rijtuigweg 14, Bergen op Zoom

Bekijk meer:sportscholen
fit20-bergen-op-zoom

Fit20 gaat open aan de Rijtuigweg: in 20 minuten fit zonder zweten

Echt waar, het kan: in 20 minuten fit zonder zweten! En je kan gewoon in je normale outfit d...
Natascha Droste - Geplaatst op 13 september 2017
olaf-traint-bij

Carlo traint bij fit20: ‘Voor mijn gehandicapte zoon wil ik fysiek op de been blijven’

Eerder namen we een kijkje bij de
Natascha Droste - Geplaatst op 13 november 2017