Er is geen sport waarmee je zoveel calorieën verbrandt als deze

Aangeboden door Zwembad de Schelp 15 februari 2018

Sporten is altijd goed voor je lichaam, maar als er eentje bovenuit springt is dat wel zwemmen. Wil je een strakker lijf en veel calorieën verbranden, dan is dit de gezondste sport. Door het water zijn bewegingen namelijk minder belastend voor de gewrichten, terwijl je workout intensiever is. Dat vinden wij pas fijn! 

We kletsen bij met een zeer ervaren instructeur Etienne Go: “Water is uitzonderlijk goed geschikt voor krachttraining van je lichaam. Het is eigenlijk fitness in vermomming. Hoe meer kracht en spieren je gebruikt, hoe meer calorieën je verbrandt.”

Nieuwe sport

Om de workout ook nog leuk te maken, is er bij Zwembad De Schelp een nieuwe, flitsende sport: Aqua Zumba! Etienne: “Wat grappig is, Zumba is eigenlijk per toeval ontstaan. De Colombiaanse fitness instructeur Alberto ‘Beto’ Perez was zijn muziek tijdens een les vergeten en haalde zijn cassettebandje uit de auto. Op die muziek heeft hij zijn aerobicles geïmproviseerd. En dat ging natuurlijk vanzelf swingen!”

etienne_pool2- sport

600 calorieën in een uur

Bij Aqua Zumba ben je aan het dansen op leuke muziek, waarbij je vooral veel beweegt met je heupen, billen en buik. Fijn, want juist die wil je in shape houden. Hoe dat precies werkt? “Door het water zijn de bewegingen minder belastend voor de gewrichten, maar door de grote weerstand van het water is de workout wel intensiever”, legt Etienne uit. Zo kun je met Aqua Zumba tot wel 600 calorieën in een uur verbranden. Hoe meer kracht en spieren je gebruikt, hoe meer calorieën je verbrandt.

cueing- sport

Funfactor

Hoe intensief je sport, dat bepaal je zelf. Maar met al zijn ervaring heeft Etienne wel wat tips: “Als je een oefening met je handen naar voren doet en je vingers spreidt in plaats van bij elkaar houdt, dan train je intensiever. In het water voel je daar gelukkig niet veel van, maar jouw workout is wel beter.” Maar waar het vooral om gaat is de funfactor: “Dat mensen een happy feeling hebben na de les.” Dus na 45 minuten voel jij je weer fris en fruitig! Wil je ook ervaren hoe leuk en intensief deze les is?

Aqua Zumba is iedere woensdag van 20.30 tot 21.15 uur en donderdag van 21.00 tot 21.45 uur in Zwembad De Schelp. Een 10 lessenkaart (11 weken geldig) kost €71,- en een 5 lessenkaart (5 weken geldig) kost €35,50. Voor een losse les betaal je slechts €7,65.

Zwembad de Schelp zwembaden

De Boulevard Noord 45, Bergen op Zoom

Bekijk meer:zwembaden