Nieuwe sport in Bergen op Zoom: Lacrosse

Door Natascha Droste 12 februari 2018

Jiska Smeets tipte indebuurt over deze nieuwe sport. In haar studentenstad Tilburg deed ze jarenlang aan Lacrosse, een combinatie van (ijs)hockey en American Football. Een sport die eigenlijk alleen in studentensteden gespeeld wordt. Jiska: “Ik had niet verwacht dat ik na de verhuizing de sport kon doorzetten, maar… zelfs dat heeft Bergen op Zoom!”

“Afgelopen oktober zijn we, onder de naam ‘Ogers Lacrosse’, op de dinsdagavonden begonnen met trainen op de sportvelden van Rozenoord”, vertelt Jiska.

Samen sporten

Qua jeugd is er flink wat animo, maar ze kunnen zeker nog wel wat volwassenen gebruiken. “Lacrosse is een dynamische sport die, ondanks dat dit wel zo lijkt, helemaal niet zo moeilijk is. En ook juist omdat iedereen nieuw is, is het extra leuk op die manier tóch een teamsport aan te kunnen gaan. Samen sporten is natuurlijk gezelliger en een stuk meer motiverend dan alleen.”

Trainingen

Het is nu even winterstop, maar de trainingen starten weer op 20 februari op 19.00 uur. Lijkt het je leuk om het eens te proberen? Je kan altijd een kijkje komen nemen en meedoen. Meer informatie over de sport kan je vinden op de Facebookpagina van Ogers Lacrosse of via hun website.

Lees ook:

yoga-in-doeken

Nieuw in Bergen: yoga in doeken, daar hang ik dan ondersteboven

Of ik het wil uitproberen? Dat lijkt me wel wat! Sportoutfit ✔, een 'zen-momentje' ✔, ondersteboven ...

adv.