Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bergse voetbalclub zet in op betere toekomst voor leden: ‘We moeten zo energiezuinig mogelijk zijn’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Voetbalclub MOC’17 uit Bergen op Zoom deed ook mee en gaat de bijdrage gebruiken om verouderde keukenapparatuur te vervangen door energiezuinige apparaten.

Met de steun van Rabo ClubSupport zet de sportclub in op de verduurzaming van de vereniging. “Nu kunnen we de eerste stapjes zetten”, geeft Anton van Aken van MOC’17 aan.

(Tekst loopt verder onder de Instapost)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MOC’17 Dames 1 (@mocdames1) op

Vervangen van oude apparaten

Een maand of twee geleden is er bij de vereniging een energiescan gedaan door De Groene Club, een initiatief van de KNVB om sportverenigingen te ondersteunen in het verduurzamen. Na onderzoek van de verduurzamingsclub kreeg MOC’17 een rapport met tips om een groenere vereniging te worden. “Daar werd aangegeven dat de koel- en vrieskasten veel energie verbruiken. Dat zijn redelijk kleine aanpassingen, maar die kunnen we dit seizoen al doen. Het vervangen van die apparaten helpt toch al een beetje.”

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Voetbalclub kijkt vooruit

Met de nieuwe energiezuinige apparaten wil de Bergse voetbalclub niet alleen een bijdrage leveren aan een beter milieu, ook de gezondheid hun leden is van belang. “We hebben meerdere initiatieven lopen”, legt Anton uit. “Zo zijn we bezig met een gezondere keuken. In plaats van een frietje saté of een broodje frikandel willen we de leden meer gezondere snacks aan kunnen bieden. We doen dit voor de leden.”

Kleine aanpassingen, groot bereik

Voor de club is de bijdrage van de Rabobank om een nog heel andere reden meer dan welkom. “De gemeente is eigenaar van de verlichting en de kleedkamers. De energiekosten daarvan komen ten laste van de vereniging. In het kader van de bezuinigingen binnen de gemeente Bergen op Zoom wordt nagedacht om de onderhoud en energielasten, zoals veldverlichting, over te dragen naar de verenigingen. Met het vervangen van de koel- en vrieskasten zetten we in op kleine aanpassingen, dat is al een mooi begin. Daarin is Rabo ClubSupport denk ik een heel goed initiatief, zeker gezien de opbrengst.”

Niet alleen MOC’17 kreeg een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Rabo ClubSupport ondersteunt de bank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen als MOC’17 iets betekenen voor hun omgeving. Bijvoorbeeld door hun clubhuis te verduurzamen, maar ook door gezond voedsel aan te bieden, iets dat ze ook ook daadwerkelijk van plan zijn. MOC’17 is niet de enige geluksvogel die een bijdrage kreeg in Bergen op Zoom. Er zijn veel meer clubs en verenigingen die een bijdrage ontvangen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

Lees meer:

Rabo ClubSupport halsterse tennis vereniging marco van elzakker tennisvereniging halsteren tennisbaan

Tennisclub kreeg bladzuigmachine van Rabobank: ‘De gemeente stopte met onderhoud, dus moesten we het zelf doen’

Clubs en verenigingen in de gemeente Bergen op Zoom zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het ...
halsters laag wandelroute dassenplas

Salamanders tot overstroomd bos: ontdek een van de bijzonderste wandelpaden van Halsteren

Bij een boswandeling in de omgeving van Bergen op Zoom denk je waarschijnlijk direct aan Landgoed Li...
Natuurpoort bos bossen landgoed lievensberg

Om deze reden staan er twee grote geroeste voorwerpen aan de rand van het Bergse bos

Aan de Balsedreef, ongeveer ter hoogte van 't Appeltje, staan twee geroeste xxl-sleutels aan het beg...

adv.