Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gerben liep Singelloop Utrecht in Bergen op Zoom: ‘Dacht ik de Peperbus te horen, bleek het de Dom te zijn’

Aangeboden door NN Running Day 12 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Bergen op Zoom? Dat kan kloppen, want naast de Vestingloop Bergen op Zoom was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Gerben Solleveld (33) deed ook mee: “Het is een leuk alternatief in deze tijd.”

Het idee van de app van NN Running Day is simpel. De hardloopwedstrijd in de stad van oorsprong kan niet doorgaan. Met de app van NN Running Day loop je alsnog mee met het event, maar dan in je eigen stad. Gewapend met zijn smartphone en oortjes liep Gerben de Singelloop Utrecht. Niet in de Domstad, maar dus in zijn eigen Bergen op Zoom.

Andere renners van de Singelloop

Volgens de sportieveling was hij niet de enige die met de Singelloop bezig was. “Nog geen minuut na de start kwam ik drie andere lopers tegen die vermoedelijk ook meededen aan de NN Running Day”, vertelt Gerben. “We glimlachten wat naar elkaar en hadden zoiets van: ah, jij ook hier.”

Peperbus als vervanging van de Dom

De motiverende aanmoedigingen die door de oortjes van Gerben galmden, hielp hem door de wedstrijd heen. “Het voelde toch bijzonder om op een prachtig bospaadje in Bergen op Zoom te lopen, terwijl de speaker over een beroemd café in Utrecht aan het praten was. Wat ik mooi vond, was dat het op een gegeven moment over de Utrechtse Dom ging en ik dacht dat de Bergse Peperbus zijn klokken begon te luiden.”

Leuk alternatief

NN Running Day is volgens Gerben een leuk alternatief in deze tijd. Toch kijkt hij er weer naar uit om met de grote hardloopwedstrijden mee te doen. “Dan is er echt publiek, een echt startschot en een echte wedstrijdsfeer die me motiveert om net een tandje harder te lopen.”

Meld je aan voor een nieuwe editie

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:
  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.
Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kan maken van de app. Daarnaast kan je gebruikmaken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kan je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!

Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

Lees meer:

NN Running Day Gerben Solleveld marathonbaas

Marathonbaas Gerben: ‘Mijn eerste marathon liep ik met tennisschoenen en een wielrenbroek’

Van NN Marathon Rotterdam tot de Brabantse Wal Marathon, er is bijna geen hardloopwedstrijd die door...
halsters laag wandelroute dassenplas

Salamanders tot overstroomd bos: ontdek een van de bijzonderste wandelpaden van Halsteren

Bij een boswandeling in de omgeving van Bergen op Zoom denk je waarschijnlijk direct aan Landgoed Li...
groepsactiviteiten bergen op zoom hooikoorts Bos natuur groen bomen bos bergen op zoom

3 x de mooiste wandelroutes in het bos van Bergen op Zoom

Het bos van Bergen op Zoom is een ideale plek om even dat momentje voor jezelf te pakken. Zeker wann...

adv.