Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen reserveringen of wachttijden om te sporten: probeer CrossFit gratis uit

Aangeboden door CrossFit Bergen op Zoom 12 juli 2020

Handpompjes met desinfectiegel, pijlen met looproutes en schoonmakensessies tot de ruimte blinkt: CrossFit Bergen op Zoom heeft maatregelen genomen zodat leden zich weer op een veilige manier in het zweet kunnen werken. Zeker in deze tijd heeft het volgens mede-eigenaar Michiel Zandbergen zo zijn voordeel om bij CrossFit Bergen op Zoom te sporten, in plaats van een supergrote sportschool.

Wanneer je bij een grote sportketen traint, was het waarschijnlijk een herkenbaar beeld: alle apparaten zijn bezet, de gewichten zijn geclaimd en de groepslessen puilen uit. Door de coronamaatregelen is het bij de grote spelers dan wel rustiger, alleen zit je met het volgende probleem: je moet je inschrijven voor een sportsessie. Daardoor heb je kans dat je niet kan sporten wanneer je wilt, omdat de sportschool volgeboekt is.

(Tekst loopt door onder de foto)

CrossFit Bergen op Zoom sportschool sporten
Bij Crossfit is er ruimte genoeg om te sporten. Foto: CrossFit Bergen op Zoom

Ruimte genoeg

Bij CrossFit Bergen op Zoom is dat anders. Zowel voor als na het coronatijdperk zijn de groepslessen klein en hebben de sporters de ruimte. “Wij hebben er alles aan gedaan om een zo’n normaal mogelijke setting te creëren binnen de veilige normen”, geeft Michiel aan. “De 1,5 meter houden we natuurlijk overal aan. Tijdens de coronatijd namen we de spullen mee naar de Boulevard, zodat we daar oefeningen konden doen. We mogen nu dan weer binnen sporten, toch blijft het voornemen ook om naar buiten te gaan”

(Tekst loopt verder onder de foto)

CrossFit Bergen op Zoom sportschool sporten
Foto: CrossFit Bergen op Zoom

Meer lessen met kleinere groepen

Waar de groepslessen in de grote sportscholen vroeger leken op een massa-evenement, zo waren de trainingen ook voor de coronaperiode bij CrossFit Bergen op Zoom al kleinschalig. Ook na het invoeren van de maatregelen kan er nog steeds in een klein gezelschap gesport worden. “Door herindeling van de ruimte is er voor gezorgd dat we veilig met twaalf personen kunnen trainen en de 1,5 meter afstand kunnen respecteren”, geeft Michiel aan.

Mensen willen weer zwoegen

Een aantal weken waren de Nederlandse sportscholen gesloten. Zijn de mensen in die tijd hun zin in het sporten verloren? “De afgelopen tijd merkte ik dat er veel meer aanloop is, veel mensen vragen dan ook een gratis proefles aan”, vertelt Michiel met een trotse toon in zijn stem. “Ik heb het idee dat mensen weer op zoek zijn om iets te ondernemen. Ze willen weer wat doen in een georganiseerde setting, ze zijn weer klaar om te zwoegen.”

(Tekst loopt door onder de foto)

CrossFit Bergen op Zoom sportschool sporten
Bij CrossFit traint ieder op zijn of haar eigen niveau. Foto: CrossFit Bergen op Zoom

Vraag een gratis proefles aan

Wil jij binnenkort ook een proefles meedoen bij CrossFit Bergen op Zoom? Dat kan! Meld je aan via de oranje knop hieronder en maak zelf mee dat je op een veilige en persoonlijk manier aan je spieropbouw en conditie kan werken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door CrossFit Bergen op Zoom. Meer over CrossFit Bergen op Zoom ontdekken?

CrossFit Bergen op Zoom sportscholen

Geopend07:00 - 22:00

Van Aldegondebaan 3, Bergen op Zoom

Bekijk meer:sportscholen

Lees meer:

CrossFit Bergen op Zoom

Michiel geeft crossfit: ‘Je begint niet gelijk met zwaar Olympisch gewichtheffen’

'Crossfit is voor de flinke spierbonken en afgetrainde fitgirls'. Het is misschien wel een van de gr...
crossfit-bergen-op-zoom

De eerste CrossFit in Bergen op Zoom opent haar deuren

Op de plek waar Budget Fit en de Gym Factory hebben gezeten, opent 1 september een spiksplinternieuw...

adv.