Dansschool Boogie Down pakt verschillende prijzen tijdens EK streetdance in Veldhoven

Aangeboden door Boogie Down 14 mei 2019

Vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei werd het EK streetdance in het Brabantse Veldhoven gehouden. Voor de Bergse dansschool Boogie Down was dit de kans om te laten zien wat zij in huis hadden. En met resultaat. Met een schatkist aan bekers en medailles keerden de dansers zondag tevreden terug naar Bergen op Zoom.

Tijdens de kampioenschappen streetdance in Veldhoven nam de Bergse dansschool het op tegen de concurrenten in de rest van Europa. Van Frankrijk tot Groot-Brittannië en van België tot Rusland: ze komen overal vandaan. Ivana en Michiel Zandbergen zijn eigenaren van Boogie Down en ondersteunden de kinderen tijdens het dansweekend. Iets dat zij maar al te graag doet. “Het is een hele grote wedstrijd, de meeste kinderen vinden dat ontzettend spannend”, geeft ze aan. “Als ze backstage stonden te wachten, werden sommigen zenuwachtig. Dan probeerden we ze op te peppen. Samen met de coaches Bregje en Salissa stonden wij voor de kinderen klaar, die heel het weekend door het dolle heen waren. Als team zijn we keihard aan de slag gegaan.”

Winst! Foto: Boogie Down

De solo overwinning

Met in totaal zeven teams is Boogie Down naar Veldhoven afgereisd. Hoewel er verschillende groepen stonden, waren zij één Boogie family. “Zowel onze solisten als onze teams pakten prijzen”, zegt Ivana. “In totaal wonnen de solisten zeven medailles in verschillende categorieën. Twee hadden de eerste prijs, één iemand de tweede plek en vier gingen er met brons naar huis. Dat ging ontzettend goed.”

Samen staan we sterk

Naast de solisten, gingen ook de groepen met een flinke prijzenkast naar huis. “Vrijdag konden de teams zich rechtstreeks plaatsen voor de finales van zondag”, gaat de vrouw achter Boogie Down verder. “Pineapple crew heeft dat gedaan en werd zondag tijdens de finales uiteindelijk tweede. Verder vielen ook de teams Booyakah crew, Oldskool crew en Bangarang in de prijzen. We hebben echt heel veel gewonnen.”

Pineapple crew pakte de tweede prijs op het EK. Foto: Boogie Down

Trainen, trainen en nog eens trainen

Het mag duidelijk zijn: Boogie Down heeft een flinke hoeveelheid prijzen gewonnen. En hoe ze dat doen? “Heel veel trainen”, zegt Ivana. “Het moet een goede combi zijn tussen hard trainen en plezier hebben. Tijdens het EK hebben de Russen bijvoorbeeld heel veel prijzen gepakt, maar zij trainen ook drie keer per dag. Het moet natuurlijk wel leuk blijven, dat vinden wij belangrijk.” En de volgende stap? “Het WK in het Britse Blackpool in augustus. Daar gaan we ons nu op focussen.”

Lees meer:

open lesweek boogie down

Help jij de kids van dansschool Boogie Down naar het WK?

Geweldig nieuws voor de jonge dansers van dansschool Boogie Down. Zaterdag 13 april haalden zij de e...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Boogie Down. Meer over Boogie Down ontdekken?

Boogie Down dansscholen

Nu gesloten16:00 - 19:00

Auvergnestraat 27, Bergen op Zoom

Bekijk meer:dansscholen

adv.