Carlo traint bij fit20: ‘Voor mijn gehandicapte zoon wil ik fysiek op de been blijven’

Aangeboden door fit20 13 november 2017

Eerder namen we een kijkje bij de pas geopende studio fit20. In 20 minuten fit zonder te zweten, is de slogan. Maar is dit ook echt zo? Dat vroegen wij aan de Bergse Carlo Tempelaars die sinds acht weken de training volgt bij Joerie Tullenaer van fit20. Zijn voornaamste reden: fit blijven voor z’n werk, blessures voorkomen én zijn gehandicapte zoon ondersteunen. 

Na acht weken trainen kan Carlo ons meer inzicht geven in het trainingsprogramma: “Het voelt erg lekker! Je sport maar 20 minuten, maar toch heb je het gevoel dat je flink gesport hebt.” En lui is Carlo zeker niet, naast fit20 staat hij nog zo’n vier uur per week op het voetbalveld of de tennisbaan.

Fysiek op de been blijven

Wat zijn voor jou de voordelen van deze training? “Het is heel dichtbij werk. Als engineer werk ik hier tegenover bij Fluor. Als ik op maandag klaar ben met werken, stap om 17.00 uur bij fit20 naar binnen. Om 17.20 uur fiets ik naar huis.” Maar dat is niet het enige voordeel voor Carlo: “Ik heb thuis een gehandicapte zoon van 11 jaar oud waarvoor ik fysiek op de been wil blijven. Gelukkig heb ik nog geen last van mijn rug en dat wil ik graag zo houden. Met deze training word je gewoon lichamelijk sterker. Met de voetbal gaan we nu ook meer de kou in en dan helpt dit zeker om blessures te voorkomen.”

“Gelukkig heb ik geen last van mijn rug en dat wil ik graag zo houden”

Eerste ervaring

Stond je in het begin sceptisch tegenover deze formule? “Ja! Ik dacht echt: maar 20 minuten per week, zonder te zweten. Dat kan niet! Maar ik werd er wel nieuwsgierig van. Op internet las ik dat andere vestigingen van fit20 ook bij grote bedrijven liggen. En dat 90% van de werknemers het na een jaar nog steeds met plezier doet. Dat was voor mij de reden om het ook te ervaren, dus nam ik een proefles.”

fit20-bergen-op-zoom-2-carlo

Grenzen verleggen

“Eigenlijk sport ik het liefst buiten, maar omdat de temperatuur hier op 17 graden staat is het goed te doen.” Tijdens de training oefen je heel intensief op zes fitnessapparaten. Natuurlijk voor ieder individu op maat ingesteld. Heb je plezier in deze training? “Ja! En vooral om steeds mijn grenzen te verleggen. Een kilootje erbij, dat merk je gelijk! De ‘leg press’ is echt veel pittiger met extra kilo’s. Ik vind het gewoon echt leuk om te doen en wordt er enthousiast van. Twee weken geleden was ik een dagje vrij, maar dan kom ik toch met plezier sporten.”

“Een kilootje erbij, dat merk je gelijk!”

Niet stoppen, maar doorgaan

Een trainer, coach, motivator, of dat nu voor je werk of sport is, het helpt je verder op weg. Fit20 staat bekend om de persoonlijke begeleiding. Carlo: “Bij een oefening aftellen, net dat laatste zetje geven én dan te horen krijgen dat je toch nog tien seconden moet vasthouden. Dat motiveert wel echt. Zolang ik niet hoef te stoppen ga ik door en dat werkt. Doordat je het ritme in de oefening steeds vertraagd wordt het zwaarder, daar ben ik wel echt enthousiast over. Je voelt je lichaam fitter worden, het is qua tijd makkelijk in te passen en je gaat er niet van zweten.”

fit20 sportscholen

nu open08:00 - 20:00

Rijtuigweg 14, Bergen op Zoom

Bekijk meer:sportscholen