Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wie komt er alle jaren: alles wat je wilt weten over de intocht van Sint Nicolaas

Door Joost Verdult 16 november 2019

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! En wel op zaterdag 16 november in de Theodorushaven in Bergen op Zoom. Na een lange reis vanuit Spanje komen Sinterklaas en zijn Pieten zaterdagmiddag weer aan in ons kleine kikkerland. Maar wat kan je eigenlijk verwachten tijdens de intocht van Sint Nicolaas?

Met een boot vol met pieten, cadeautjes en strooigoed komt Sinterklaas zaterdag rond 13.30 uur aan op Bergse grond. In een stoet met Danspietjes, Acrobaatpieten en Pieten met pepernoten trekt Sint Nicolaas naar de Grote Markt om daar rond 15.00 uur aan te komen. Wil je meer weten over de exacte route? Hier lees je daar meer over.

Nostalgisch feest

Voordat Pakjesboot 11 aankomt, staan Roos en Zoekpiet van Studio Pepernoot in de haven om de Goedheiligman en zijn Pieten een extra warm welkom te geven, lezen we op de website van Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom. Daarnaast geeft de organisatie online aan dat zij veel waarde hechten aan een nostalgisch karakter van het feest, in de vorm van een speelse en nostalgische stoet. Op welke manier de intocht van Sint Nicolaas dan vorm krijgt? Denk aan veel muziek én veel Pieten.

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Glutenvrij snoepen

Het sinterklaasfeest is van en voor iedereen. Heeft jouw nichtje, zoon of buurjongen een glutenintolerantie? Ook zij kunnen dit jaar gewoon snoepen. Tijdens de intocht lopen er twee Pieten mee die glutenvrije pepernoten uitdelen. Maar hoe weet je welke Pieten dat nu zijn? Let op de groene koksmutsen die zij dragen. Andersom kunnen de Pieten de kinderen met een glutenintolerantie herkennen door een groen vlaggetje mee te nemen. Om er zéker van te zijn dat de kinderen met een intolerantie de juiste pepernoten krijgen, adviseert de stichting om in de Burgemeester Stulemeijerlaan te gaan staan.

Lees meer:

sinterklaas Route intocht sinterklaas bergen op zoom

Zie ginds komt de stoomboot: dit is de route tijdens de intocht van Sinterklaas

Ben jij lief geweest dit jaar? Dan is de kans groot dat jij naar de intocht van Sinterklaas gaat om ...
sinterklaasintocht intocht

Mooi! Hartverwarmende sinterklaasacties in Bergen op Zoom

Sinterklaas: een tijd van gezelligheid, pepernoten en cadeautjes. Maar het is niet voor iedereen 'no...
hoofdpiet emiel wilbrink

Dit is de nieuwe Hoofdpiet van stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom

Dit jaar zagen de kinderen hem als Boer Bertus bij Sinterklaas rondlopen, maar volgend jaar komt hij...

adv.