Het laatste Dagboek van Sinterklaas: muchos gracias en tot volgend jaar!

Door Irma van Schaijk 7 december 2017

Sinterklaas maakt in Bergen op Zoom van alles mee. Speciaal voor indebuurt houdt hij een dagboek bij. Lees hier zijn laatste verhaal van dit jaar: muchos gracias!

“Lieve lieve  jongens en meisjes,

Wat een mooie week is het weer geworden. Een week vol feest, met een lach en een traan. En wat was het gezellig vrijdagavond 1 december met de lampionnenoptocht. Het maantje scheen vrolijk, en wat een lange stoet met lichtjes. Jullie waren er weer allemaal met jullie papa’s en mama’s en zeker ook een aantal opa’s en oma’s.

Tel gevonden

Hoofdpiet Pedro had het allemaal toch maar goed geregeld. Hij was best wel een beetje zenuwachtig of jullie allemaal wel zouden komen. Maar ik wist natuurlijk dat wij op jullie konden rekenen. En hebben jullie allemaal nog een handtekening gekregen van Bedenkos, Rijmpiet, Bakpiet en Zoekpiet?

O, nu ik het toch over Zoekpiet heb, hij heeft de tel gevonden, hoor. Weet je waar? Nou eigenlijk niet zover, gewoon bij het eind….. Hij is wel overal geweest om de tel te vinden. In Maastricht, Groningen en zelfs op Texel. Gelukkig is het dus allemaal goed gekomen.

Regelpiet Romano en Paardenpiet Rinaldo waren heel erg blij dat jullie voor hun nog hebben gezongen. Ze gaan nu lekker flink uitrusten. Trouwens, ik moest jullie allemaal nog bedanken van deze twee geweldige pieten. ‘s Avonds hebben we nog lang nagekletst bij het drinken van een kopje thee met een lekker speculaasje. Wat was het een heerlijk avondje. Zangpiet Mara heeft voor mij, voordat ik ging slapen, nog een keertje gezongen….. Slaap Sintje slaap….prachtig.

Op school

En ja, wat een groot aantal bezoeken hebben we ook nog gedaan van noord naar zuid en van west naar oost….. Ja ja, jullie weten nu waar het noorden is.  Geleerd op de Pietenschool, toch?

Wat was het ook weer een mooie Sint-Kerkdienst. Nogmaals dank voor al  jullie cadeautjes voor de andere lieve kinderen. Wat was het ook weer een feest op jullie school. En zijn jullie blij dat jullie school nu het Pietenschool-certificaat  hebben ontvangen? Gelukkig heb ik met mijn Pieten alle cadeautjes op tijd kunnen bezorgen. Martino, Gerardo en Stafpiet hebben zelfs extra hun best gedaan. Knap, hoor. Zo zie je maar als je elkander helpt, lukt het om op tijd de pakjes rond te brengen.

sint kerk
Foto: Facebook stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom

Naar Spanje

Maar nu is het weer hoog tijd om terug te varen naar Spanje. Vanaf Pakjesboot 11 wil ik iedereen bedanken die meegewerkt heeft, voor en achter de schermen, om het mooiste  feest, namelijk het Sinterklaasfeest, gestalte te geven. Muchos Gracias oftewel dank jullie wel.

Lieve lieve kinderen nu ga ik snel naar mijn lieve Pieten, maar ik mis jullie nu al……Zal ik volgend jaar weer terug komen? Zeker doe ik dat. En nu nog één dingetje……ik ben zo blij dat ik op jullie kon rekenen. Zo is alles toch nog goed gekomen. Eind goed, al goed.

Dag schatteboutjes, tot volgend jaar, dikke kusjes…..en lieve groet,

Sint Nicolaas.”

Meer dagboek

Wil je ook de andere dagboekverhalen van Sinterklaas lezen? Dat kan hier.