Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x échte Bergse sinterklaasnummers die jij vast en zeker kent

Door Joost Verdult 21 november 2019

1-2-3-4-5, schud met je hele lijf! Komt dit je bekend voor? Het is een van de Bergse sinterklaasnummers die je tijdens het shoppen in de binnenstad door de luidsprekers hoort. Maar welke sinterklaasknallers, pietenkrakers of 5-decembermeezingers kennen we nog meer? Dit zijn de Bergse sinterklaasnummers die we allemaal wel eens gezongen hebben.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

1-2-3-4-5

De eerste zin in het intro van deze tekst komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een van de hitjes van de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom. Dus: 1-2-3-4-5, schud met je hele lijf. Steek je armen nu omhoog en maak een heel grote boog! Duidelijk toch?

Zoekpietlied

Welke lied zing je als een Piet zoek is? Het Zoekpietlied natuurlijk! Want heb je Zoekpiet nodig? Dan staat hij altijd voor je klaar. En heb je hem nodig? Nou, dan roep je hem maar. Of je nu je bankpas, sleutels of je smartphone kwijt bent: hij vindt alles voor je terug. Echt handig.

Spanjesamba

Kijk jij eind november (olélé) naar de tv om te zien hoe de boot met Sinterklaas aankomt? Ja, daar zijn ze weer, strooi nog maar een keer! We hebben het hier natuurlijk over onze eigen Spanjesamba. Op die manier heten wij in Bergen op Zoom Sinterklaas welkom in ons kleine kikkerland.

Ik Ben Bedenkos, Joehoe

Met een bos vol krullen en een grijze snor is Bedenkos de slimmerik van Sinterklaas. En wat krijg je als je écht overal verstand van hebt? Precies, een eigen liedje.

Amerigo

Eerlijk zullen we alles delen … het is een regel uit een van de bekendste sinterklaasliedjes in Nederland. Dus als Bedenkos een eigen lied krijgt, dan moet het paard Amerigo ook een eigen knaller van een hit krijgen. Wel zo eerlijk natuurlijk.

Sinterklaasmedley

Kan je moeilijk kiezen en weet je écht niet welk liedje jouw favoriet is? Juist om die reden heeft de Bergse stichting achter de goedheiligman verschillende sinterklaasnummers in één gestopt. Zijn de hitjes Hij Komt/De Zak/Paardenvoetjes/Deur Geklopt/Sinterklaas Kapoentje de platen waar jij het liefst naar luistert in deze periode? Dan heb jij heel veel zin om de video hieronder aan te klikken.

Olé Olé, Vakantie Hier Aan Zee

Ben je nu al klaar met de koude wind, het krabben van je autoruit of de ijzige regenbuien? Luister dan de hit Olé Olé, Vakantie Hier Aan Zee. Het vakantiegevoel komt dan vanzelf!

Lees meer:

intocht Sinterklaas halsteren sint Nicolaas comité halsteren

Uittip zaterdag 23 november: intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Halsteren

Sinterklaas is afgelopen zaterdag met zijn Pieten in de Bergse haven aangekomen. Doordat de goedheil...
merijn oerlemans

Gespot: deze Bergenaar speelt in online serie over Sinterklaas

Hé, dit gezicht komt ons bekend voor. Deze Liedjespiet lijkt wel heel erg op Merijn Oerlemans. En ja...
sinterklaas bergen op zoom intocht stoomboot sint nicolaas piet pieten zwarte pieten

Welkom Sinterklaas! 8 x lieve Sinterklaasjes en Pietjes in Bergen op Zoom

Aaaah! Als ons hart ergens van smelt, dan is het wel van kindjes die genieten van de Sinterklaasinto...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.