Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Slim omgaan met je hypotheek: ‘Nu oversluiten kan je duizenden euro’s besparen’

Sta je net op het punt een (ander) huis te kopen? Of wil je weten of het oversluiten van je bestaande hypotheek slim is? Dat soort vragen, daar helpt Carine van Dijke je graag bij. Als financieel adviseur bij Financieel Fit Bergen op Zoom vertelt zij je hoe je de huidige situatie op de hypotheekmarkt kan benutten om te besparen op je hypotheek.

Een hypotheek af- of oversluiten is een hot item. Sinds Nederland massaal thuisblijft, is het aantal hypotheekaanvragen enorm gestegen. In de week van 16 maart kwamen er zelfs bijna 15.000 aanvragen bij hypotheekverstrekkers binnen: het hoogste aantal sinds 2011.

Ook hypotheekadviseur Carine merkt dat veel Bergenaren snakken naar advies. “Wij krijgen momenteel meer aanvragen dan ooit”, vertelt ze. “Er zijn vooral meer mensen geïnteresseerd in het oversluiten van hun bestaande hypotheek. Ook zetten meer mensen nu hun huis te koop.”

(Tekst loopt door onder de foto)

De Hypotheekadviseur Financieel Fit
Hypotheekadviseur Carine en Michel van Financieel Fit. Foto: Financieel Fit

Lage hypotheekrente

Dat oversluiten, waarom is dat nu ineens extra populair? Carine: “De belangrijkste reden is dat je aanzienlijk kan besparen op de hypotheeklasten”, gaat ze verder. “Als je een paar procent aan rente kan besparen op de hypotheek, loopt dit al snel op tot duizenden euro’s. Zeker als je de lage rente voor twintig jaar vastzet.”

‘Door over te sluiten kan je aanzienlijk op je hypotheeklasten besparen’

“Dit is ook de tweede belangrijke reden. Je creëert namelijk zekerheid voor de toekomst: je bent de komende jaren verzekerd van een zéér lage hypotheekrente. Die is nu nog historisch laag, maar zou op de langere termijn kunnen stijgen door de coronacrisis. Daarom kan het een slimme zet zijn om nu over te sluiten. Mocht dat inderdaad gebeuren, geniet je nog vele jaren van je lage lasten.”

Gratis adviesgesprek

Of oversluiten ook voor jou interessant is, hangt van een aantal dingen af. Veranderingen in je inkomen bijvoorbeeld, net als de resterende looptijd en rente van je huidige hypotheek. Ook betaal je vaak een boete aan je huidige hypotheekverstrekker. Plan daarom zeker een (kosteloos!) adviesgesprek in. Al tijdens dat eerste gesprek weet jij hoeveel je kan besparen. Zo’n gesprek gaat trouwens snel en veilig via videobellen. Top toch?

(Tekst loopt door onder de foto)

Financieel Fit (voorheen De Hypotheekadviseur)
Financieel Fit. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Neem contact op

Hier kan je alvast een eerste oversluitcheck doen. Via diezelfde pagina plan je ook zo je gratis adviesgesprek in. Of klik op de oranje knop hieronder. Carine – of een andere medewerker van Financieel Fit in Bergen op Zoom – gaat graag voor je aan de slag!

Andere diensten van Financieel Fit

Wist je dat je bij Financieel Fit meer kan regelen dan alleen een hypotheek? Ook als je advies nodig hebt bij erfrecht, behoefte hebt naar kredietadvies of op zoek bent naar een verzekeringsadviseur, zit jij bij Financieel Fit aan de Van Dedemstraat goed.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Financieel Fit (voorheen De Hypotheekadviseur). Meer over Financieel Fit (voorheen De Hypotheekadviseur) ontdekken?

Financieel Fit (voorheen De Hypotheekadviseur) hypotheekadvies

Vandaag gesloten

Van Dedemstraat 198, Bergen op Zoom

Bekijk meer:hypotheekadvies

Lees meer:

Financieel Fit (voorheen De Hypotheekadviseur)

Met vijf klikken je hypotheek geregeld: zo doe je dat

De laatste loonstrookjes printen, een werkgeversverklaring en een kopie van je identiteitsbewijs: bi...
Financieel Fit (voorheen De Hypotheekadviseur)

Nieuw in Bergen op Zoom: maak kennis met Financieel Fit

Wil je advies inwinnen voor een koophuis dat je op het oog hebt, dan kom je al snel bij De Hypotheek...
De Hypotheekadviseur Financieel Fit

Starters opgelet: met deze troef maak je meer kans op een droomwoning

Waar je als starter op de woningmarkt ook naar op zoek bent, als je uiteindelijk je ideale woning ge...

adv.