Op deze manier zet zwembad De Melanen in op de gezondheid van de bezoekers

Aangeboden door Zwembad de Schelp en de Melanen 16 april 2019

Dubbel goed nieuws! Het lekkere weer lijkt nu écht onze kant op te komen. En wat doe je als de zon schijnt? Inderdaad, een verfrissende duik nemen! Vanaf maandag 29 april is het buitenbad van De Melanen weer open voor iedereen die een liefhebber is van zonnestralen. Dit jaar zet het zwembad in op de gezondheid van de bezoekers, zodat zwemmen voor iedereen een plezier wordt.

Langzaam maar zeker worden we weer getrakteerd op een warme zon die hoog aan de hemel staat. Op het moment dat het kwik omhoog schiet, wordt het weer tijd om je zwemkleding af te stoffen. Plons in het water en koel even lekker af! Dit jaar is er een kleine aanpassing die doorgevoerd wordt op het relaxterrein van De Melanen. Laten we je geruststellen: ook dit jaar is het zwembad gewoon gevuld met water, maak je dus geen zorgen. De enige aanpassing die dit jaar wordt doorgevoerd, heeft te maken met je gezondheid. Er komt namelijk een gebied op het terrein dat speciaal wordt ingericht voor rokers.

Rokers kunnen gewoon blijven roken

Even voor de duidelijkheid: er komt dus een rookzone bij het zwembad, er is geen sprake van een rookverbod. Een bewuste keuze, zo geeft manager Walter van Krieken aan. Het hoofd van zowel zwembad De Schep als De Melanen vindt dat bezoekers gewoon van hun sigaretje moeten kunnen genieten. “Wij willen niet betuttelen”, geeft Walter aan. “Er komt een gebied waar rokers er gewoon eentje op kunnen steken. Dit rookgebied ligt op een centrale plek op het terrein, in de buurt van het zwembad. Op een natuurlijk wijze kaderen wij de rokersplek met een heg af. Op die manier kunnen kinderen in een rookvrij gebied spelen, terwijl de rookliefhebbers gewoon een sigaretje kunnen roken.”

Neem jij hier binnenkort een duik? Foto: Zwembad De Melanen

Een verantwoordelijke levensstijl

Volgens Walter is het aan de bezoekers zelf om de keuzes te maken die bij hun levensstijl past. Wel vindt hij het belangrijk dat het zwemmend publiek de keuzemogelijkheid heeft. “Of je nu rookt of niet, bij ons kan het allebei zonder dat mensen elkaar in de weg zitten”, gaat Walter verder. “Hetzelfde geldt voor onze horeca. Natuurlijk blijven wij frietjes verkopen, maar we willen ook gezondere alternatieven aanbieden. Wij zijn niet roomser dan de paus, een frietje op zijn tijd is natuurlijk hartstikke lekker. Wel vinden wij het belangrijk dat mensen een ruime keuze uit verschillende soorten maaltijden hebben.”

Gratis zwemmen

Zwembad De Melanen zet dus in op de gezondheid van de bezoekers. Dat is natuurlijk fantastisch, maar daar blijft het niet bij. Want schaf je vanaf woensdag 17 april een abonnement voor het zwembad aan? Dan mag je na de heropening van zwembad De Schelp in september gewoon twee weken gratis zwemmen! Inderdaad, je betaalt dan echt niks, noppes, nada, niente. In eerste instantie zou het zwembad op eerste paasdag (zondag 21 april) de deuren openen. Helaas zijn er verschillende lekkages in het zwembad ontdekt, waardoor de grote opening met Pasen iets uitgesteld is. Maar maak je geen zorgen. Met spoed worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd, zodat jij binnenkort gewoon kan plonzen in het water. Houd voor de zekerheid de website van De Melanen in de gaten en check of het zwembad al open is. Waag jij binnenkort een sprong in het diepe?

diana zwembad schelp melanen

Diana Leonard: ‘Zwemmen in de koepel bij de Melanen is supertof’

Voor verenigingen was het even schrikken toen Zwembad de Schelp plotseling dicht ging. Ook voor de B...
zwembad de melanen

Zo is de overkapping bij zwembad De Melanen geplaatst

Het was een flinke klus, maar de overkapping over het wedstrijdbad van zwembad De Melanen zit erop. ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zwembad de Schelp en de Melanen. Meer over Zwembad de Schelp en de Melanen ontdekken?

Zwembad de Schelp en de Melanen zwembaden

De Boulevard Noord 45, Bergen op Zoom

Bekijk meer:zwembaden

adv.