Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marathonbaas Gerben: ‘Mijn eerste marathon liep ik met tennisschoenen en een wielrenbroek’

Aangeboden door NN Running Day 30 september 2020

Van NN Marathon Rotterdam tot de Brabantse Wal Marathon, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Superjammer als je wél keihard hebt getraind. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuw hardloopevent dat sowieso doorgaat: NN Running Day. Op zondag 11 oktober kan je in Bergen op Zoom meedoen aan een van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden die zijn afgelast dit jaar. Via een app ervaar je de run alsof je er écht bent. Hardloopcoach Gerben Solleveld (33) loopt mee en doet de Singelloop Utrecht.

Gerben begon zijn carrière in de journalistiek, maar verruilde zijn pen voor hardloopschoenen. Op een gegeven moment ging het zelfs zo goed dat hij besloot om fulltime aan de slag te gaan als hardloopcoach. “In 2004 liep ik mijn eerste marathon”, geeft hij aan. “Het begon toen ik nog in Rotterdam woonde. Als je daar woont, móét je de marathon gelopen hebben. Ik had er niet voor getraind, ik keek wel hoe het ging. Met tennisschoenen en een wielrenbroek heb ik uiteindelijk de finish gehaald. Ik dacht: dit doe ik nooit meer. Drie dagen later kocht ik hardloopschoenen en iets erna heb ik mijzelf aangemeld voor de volgende marathon.”

Marathon is favoriet

Ondertussen heeft Gerben zo’n vijftien marathons in zowel binnen- als buitenland op zijn naam staan. “De laatste was in Valencia”, zegt de sportman. “Wanneer ik loop, doe ik het liever rustiger aan en ga ik wat verder. Al heb ik weleens een marathon in twee uur en 38 minuten gelopen, dat doet ook niet iedereen. Ik ben een diesel. Het klinkt misschien cliché, maar de reis is de bestemming. Als ik over de finish kom, denk ik vaak: oké, wat is mijn volgende doel?”

Trainen in Bergen op Zoom

Niet alleen tijdens marathons loopt Gerben, ook in zijn woonplaats Bergen op Zoom heeft hij zijn favoriete routes. “Het rondje Binnenschelde is natuurlijk makkelijk, mooi en afwisselend”, vertelt hij. “Toch loop ik het liefst door de bossen van de Brabantse Wal. En als ik écht zin heb, steek ik over naar de Kalmthoutse Heide. In de herfst, winter, lente of zomer: de bossen zien er altijd weer anders uit. Mijn vriendin en ik gingen weg uit Rotterdam omdat we een inspirerende omgeving wilden. Die inspiratie haal ik hier uit de bossen. De rust, de natuur… ik vind het heerlijk.”

Mooiste marathon van Nederland

De afgelopen tijd werden vrijwel alle hardloopevenementen in Nederland afgelast. Van de NN Marathon Rotterdam tot aan de Roversrun: het ging allemaal niet meer door. “NN Running Day van Nationale-Nederlanden is een positieve bijdrage”, geeft Gerben aan. “Het motiveert je bij het trainen, hardlopen en een snellere tijd neer te zetten. Het enige wat anders is, is de locatie. Je moet een bepaalde tijd starten en via je oortjes hoor je hoeveelste je loopt. NN Running Day is een hartstikke goed alternatief.

‘NN Running Day motiveert je bij het trainen, hardlopen en een snellere tijd neer te zetten’

Hardloopwedstrijden zo echt mogelijk nabootsen

Via de app van NN Running Day zijn de renafstanden zo echt mogelijk te beleven. Onderweg hoor je aanmoedigingen van het publiek, word je op de hoogte gehouden van je tussentijd en hoor je waar je je zou bevinden op het originele parcours. Na de loop, bijvoorbeeld de vijf kilometer of de halve marathon, zie je alle informatie en je eindtijd in een persoonlijke tijdlijn.

Doe ook mee!

Lijkt het je wel wat om – net als Gerben – op zondag 11 oktober mee te doen aan NN Running Day? Dat kan! Je kunt je opgeven voor diverse afstanden (zoals vijf kilometer, tien kilometer of hele marathon) van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je de 11e gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kan je gebruikmaken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

Lees meer:

Marathonbaas hardlopen sporten joggen hardloopcoachMarathonbaas_Gerben_Solleveld_Header_2

Gerben is hardloopcoach: ‘Beweging helpt je ook als ondernemer vooruit’

Je wilt hardlopen. Lekker sportief, in de buitenlucht. Maar al snel protesteren al je spieren of erg...
wielerbaan bergen op zoom raayberg motor motoren

De Ronde van Bergen op Zoom: 9 x zo zag wielerbaan De Raayberg er vroeger uit

De Tour de France trekt vanwege corona iets later dan normaal door het Franse landschap. Tot en met ...
col du kragge mountainbike mountainbiken mountainbikeroute bergen op zoom

[video] Crossen door de Bergse bossen: zo ziet de mountainbikeroute eruit

Er zijn twee bezigheden waar veel Bergenaren hun plezier uithalen. Vastenavend vieren en fietsen. En...

adv.