Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eerste hulp bij plantenverzorging: 6 x tuintips van tuincentrum De Sfeertuin

Aangeboden door De Sfeertuin 5 april 2019

We hebben er lang op gewacht, maar nu komt het lekkere weer er toch écht aan. Nu de dagen langzamerhand warmer worden, is het tijd om met je handen in de aarde te wroeten. Schud je tuin wakker uit zijn winterslaap en zet het groen in het zonnetje. Wil je weten hoe je het best de bloemetjes buiten kunt zetten? Tuincentrum De Sfeertuin geeft je zes belangrijke tips.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Het groeit en bloeit dankzij bemesting

Laat je tuin bloeien en groeien met organische mest van De Sfeertuin. Bron: De Sfeertuin

Niet alleen jij, ook jouw planten staan de popelen op de eerste zonnestralen. Met een beetje hulp, weet jij zeker dat het groen er prachtig bijstaat deze zomer. Hoe je dat het best kunt doen? Door de planten te bemesten! Doe dat wel in het voorjaar, dat vinden ze fijn. En er is nog een overeenkomst tussen planten en mensen: het belang van goede voeding. Alles wat groeit, wordt hierdoor langer en mooier. Want door op tijd te bemesten, staan je planten langer in bloei. Daarnaast maak je een vuist tegen ziektes, schimmels en ongedierte. Tip: bemest met organische meststoffen. Deze hulpmiddelen blijven langer werkzaam en dragen bij aan een goede bodemstructuur. Ideaal toch?

Voorkom wildgroei: knip de dode puntjes af

Gebruik je scherp en goed materiaal? Dan profiteert jouw tuin daarvan. Bron: De Sfeertuin

Laat er dit jaar geen gras over groeien, kies om te snoeien! Om wat voor groen het ook gaat, veel planten staan te springen om in het voorjaar gesnoeid te worden. Net zoals dat jij naar de kapper gaat, is het belangrijk om oude takken weg te knippen. Als je de dode puntjes afknipt, blijft een plant mooi in model én voorkom je wildgroei. Daarnaast zal het groen mooier bloemen en neemt de kans op ziektes af. Sta je al klaar met je heggenschaar? Wacht dan even! Bij temperaturen onder nul is het beter om even te wachten met snoeien. En is Koning Winter helemaal uit beeld? Dan is het belangrijk om goed en scherp gereedschap te gebruiken.

Help de bijen en de vlinders een handje

Meer vlinders in de tuin? Neem een insectenhuisje! Bron: De Sfeertuin

Een tuin is pas compleet wanneer er vlinders en bijen in overvloed zijn. Het vrolijke insectenleven ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens ontzettend belangrijk! Want onze bijen en vlinders worden met uitsterven bedreigd. Zo spelen de beestjes een belangrijke rol in de voedselketen, doordat ze planten bevruchten. Want zijn er geen vlinders of bijen? Dan kan jij fluiten naar je appeltje, bakje koffie of bosje bloemen op tafel. Dus help onze vliegende vrienden een handje en zet je tuin vol met de meest kleurrijke planten. Denk aan de Verbena, Buddleja (vlinderstruik), Sering, Lavendel en Zonnehoed.

Tip: help de vlinders, bijen en andere insecten met het vinden van onderdak. Hoe precies? Bied een veilige schuilplaats aan door een insectenhotel in je tuin neer te zetten. En is niet alleen praktisch, het ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit!

Goede potgrond is onmisbaar

Potgrond is de basis voor een mooie tuin. Bron: De Sfeertuin

Het voorjaar is natuurlijk ook het seizoen om nieuwe planten en bloemen te zaaien. Hoe je dat doet? Heel simpel. Bereid de aarde goed voor met bemeste tuinaarde. Deze grond kan je natuurlijk ook gebruiken voor het ophogen en het egaliseren van je tuin.

Een tip van tuincentrum De Sfeertuin: gebruik goede potgrond om je bloemen of struiken in te planten. Bij De Sfeertuin vind je grond die voor zeker drie maanden aan mest bevat. Dan kunnen je planten weer even vooruit!

Je eigen stukje oase van rust

Bloemen maken het voorjaar pas écht compleet. Bron: De Sfeertuin

Lekker op het terras zitten, een zonnebril op en een korte broek aan. Het voorjaarsgevoel krijg je door meerdere dingen. Wil jij binnen no time het voorjaar in je kop krijgen? Kies bij De Sfeertuin je favoriete bloempotten uit en vul ze met de meeste kleurrijke bloemen en planten. Als je thuis al bloempotten hebt staan, kan je die daar trouwens ook laten vullen met fleurige en geurende bloemen. Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Bij het tuincentrum kan je zelfs kant-en-klare bloemenpotten kopen. Deze zijn al voor je gevuld, zodat je thuis niks meer hoeft te doen. Wat je wel moet doen? In je tuin gaan zitten en genieten. Want je tuin ziet er fantastisch uit!

Het genieten begint hier

Gevonden wat je zocht bij De Sfeertuin? Sluit je shopsessie dan af met een lekkere kop koffie op het terras. Bron: De Sfeertuin

Wil je nu zelf aan de slag gaan? Dat begrijpen wij maar al te goed! Iedereen die de natuur op haar mooist wil ervaren, kan langskomen bij De Sfeertuin. Wil je de hulp van de bijen en vlinders zelf ervaren? Bezoek dan het gevoel van de lente in het tuincentrum, terwijl je geniet van een vers bakje koffie met appelgebak. Allemaal mede mogelijk gemaakt door onze vliegende kameraden.

De Sfeertuin is  van woensdag t/m zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Kom je liever op zondag? Kom dan tussen 12.00 en 17.00 uur langs. En weet je even niet wat je moet doen tijdens de feestdagen in het voorjaar? Dan ga je toch lekker naar De Sfeertuin, zij zijn in ieder geval open. Dat kan op tweede paasdag, Hemelvaartsdag en zowel eerste als tweede pinksterdag. Tussen 12.00 en 17.00 uur heb je de tijd om van het groen te genieten.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Sfeertuin. Meer over De Sfeertuin ontdekken?

De Sfeertuin tuincentra

Vandaag gesloten

Moerstraatsebaan 152A, Halsteren

Bekijk meer:tuincentra

Lees ook:

sfeertuin open

Tuincentrum De Sfeertuin gaat open met een nóg groter assortiment

De lente komt eraan, hoe fijn is het om je tuin weer fris en fleurig te hebben! Kan jij ook niet mee...
de sfeertuin halsteren nieuwe plek

Neem een kijkje op deze nieuwe plek: de Sfeertuin

Vanaf nu kan je een kijkje nemen bij De Sfeertuin. Twee weken geleden opende het tuincentrum haar de...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.