Diana Leonard: ‘Zwemmen in de koepel bij de Melanen is supertof’

Aangeboden door 29 januari 2019

Voor verenigingen was het even schrikken toen Zwembad de Schelp plotseling dicht ging. Ook voor de Bergse duikclub, vertelt Diana Leonard. “Maar de overkapping bij de Melanen is een superfijne oplossing. Het personeel doet er alles aan om van deze noodsituatie iets positiefs te maken. Daar zijn wij ontzettend blij mee.” 

In eerste instantie vertrok de duikclub naar het zwembad in Steenbergen. “Maar dat is maar 1.80 meter diep, dan lag je met je zuurstoffles gewoon boven water”, lacht Diana. De duikers waren dan ook blij toen de overkapping bij de Melanen gezet werd.

Minder chloor, meer lucht

“In het begin was het even wennen”, weet Diana nog. “Maar hier zwemmen is echt zó fijn. Lekker warm, weinig chloor en het lijkt wel of ik hier meer lucht heb, ik kan het zwemmen hier langer volhouden. Waarschijnlijk door de overdruk die er is. Het is hier echt heel fijn zwemmen, ik zou het niet eens erg vinden als de situatie nog wat langer zou duren.” Nou zal dat niet nodig zijn, want volgens planning gaat de Schelp in september van dit jaar weer open.

zwembad de melanen
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

100% geslaagd

Diana is niet de enige die blij is met de overkapping. Monique Brouwers coördinator en zwemdocent hoort bijna alleen positieve reacties. “Iedereen is blij met deze oplossing. Bij het afzwemmen is de laatste keer 100 procent van de kinderen geslaagd. Omdat er hier kleinere groepen zijn, krijgen zij meer aandacht.” Het personeel pakt het allemaal prima op, vindt Diana. “Voor hen was het natuurlijk ook schrikken. Maar ze doen allemaal zó hun best, dat maakt het voor ons echt een feestje om hier te komen.”

Teambuilding

Het vraagt wel enige flexibiliteit, zegt Monique. “Maar we zetten allemaal onze schouders eronder. Zo hebben we samen de overkapping opgezet. Dat was echt teambuilding, dan merk pas dat we zo’n hecht team zijn.” Ook Henriette Verkerke en Lilian Franken , die de horeca in de Melanen bemannen, zijn heel tevreden. “We zijn heel blij dat er niemand ontslagen is. Hier werken is anders, maar wel prettig. En natuurlijk hebben we een prachtig uitzicht over het buitenbad!”

melanen
Henriëtte Verkerke en Lilian Franken. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Lees ook:

de-schelp-bergen-op-zoom-buitenzwembad

Geen buitenzwembad meer bij de Schelp, maar een waterpark

Het vernieuwde zwembad De Schelp zal geen buitenbad meer hebben. Het kleine buitenbad wordt vervange...
verbouwing van zwembad de schelp

Zo ver is de verbouwing van zwembad De Schelp

Zwembad de Schelp werd vorig jaar gesloten omdat er roestvorming werd gevonden in de draagconstructi...

adv.