Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gesloten zwembad De Schelp over storing: ‘Wij kijken langs de zijlijn toe’

Door Joost Verdult 16 oktober 2019

Zwembad De Schelp blijft voorlopig dicht. Hoewel er zondag een storing in het chloorwaardesysteem was, en ondertussen verholpen is, blijft het bad momenteel niet toegankelijk voor bezoekers. De reden? De balans in het water- en luchtsysteem is niet zoals gewenst, zo laat de gemeente weten. Zwembadmanager Walter van Krieken kijkt langs de zijlijn toe hoe het gebouw kort na de opening weer dicht moet.

Het zwembadwater is volgens Walter weer toegankelijk en ook die luchtkwaliteit is volgens hem weer in orde. Toch zit er ergens in het complexe systeem nog een storing, waardoor de lucht niet zuiver genoeg is. “Voor het management en de medewerkers van het zwembad is dit echt frustrerend. Ook voor ons is de impact groot”, geeft hij aan.

Zwembad blijft tijdelijk dicht

“Wij kunnen hier niets aan doen, dit is een opleveringsprobleem na de renovatie”, gaat Walter verder. “Het vervelende is: de chloorwaardes zijn goed, je kan zo het water in. Ook het afzuigsysteem werkt naar behoren. Toch ervaren we nog een slechte luchtkwaliteit, waardoor je last kan krijgen van prikkende ogen. Alle systemen zijn met elkaar verbonden en moeten goed afgesteld worden. Het moet allemaal in evenwicht met elkaar zijn. Hoe dat kan dat dat niet het geval is, wordt uitgezocht. Tot die tijd blijft het zwembad dicht.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

opening de schelp zwembad plaat
Het vernieuwde zwembad. Foto: Jurgen Kwisthout

Zwemlessen en kinderfeestjes

De gevolgen van de tijdelijke sluiting van zwembad De Schelp? “Kinderfeestjes worden afgezegd en de zwemlessen gaan niet door”, geeft de zwembadmanager aan. “Dat vinden we natuurlijk heel vervelend. We kunnen pas weer opengaan wanneer we zeker zijn dat alle problemen zijn opgelost. Zeker kort na de heropening van het zwembad is dit vervelend. Dan ga je open, krijg je alleen maar positieve reacties en dan gebeurt dit …”

Geen extra kosten

Het prijskaartjes dat hangt aan het oplossen van het probleem, is volgens Walter niet voor Bergen op Zoom. “Dit is een verlengstuk van het project”, zegt hij. “Dit zit als het ware in de garant. Het kost dus geen geld voor Bergen op Zoom. Samen met de gemeente heeft het zwembad besloten om tijdelijk de deuren te sluiten. Nu hopen we dat we weer zo snel mogelijk open kunnen gaan.”

Lees meer:

opening de schelp zwembad plaat

Zwembad De Schelp is weer open: zo ziet de parel van de Plaat eruit

Het langverwachte moment is daar: zwembad De Schelp is weer open voor publiek. Heb je door deze groo...
stadskantoor gemeente bergen op zoom

Van klagen naar vragen: gemeente wil weten hoe jij over Bergen op Zoom denkt

Het gedoe rond de processierups, de gevaarlijkste plekken voor voetgangers of het vrachtwagenverbod ...
stoepkrijt

De gekste gemeenteregels waar wij Bergenaren ons aan moeten houden

Hoe braaf je ook bent, je hebt vast wel eens een van deze bijzondere gemeenteregels overtreden. Je m...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.