Zoveel is een gemiddelde koopwoning in Bergen op Zoom waard

Door Irma van Schaijk 14 maart 2019
De gemiddelde koopwoning is dit jaar in alle gemeenten meer waard geworden. Met name in de grote steden en aangrenzende gemeenten steeg de zogeheten WOZ-waarde flink. Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus heeft opgevraagd bij Vereniging Eigen Huis (VEH).

In Bergen op Zoom is de WOZ-waarde met 5,7 procent gestegen. Ter vergelijking: in Woensdrecht was dat 4,4 procent, in Steenbergen 4 en in Roosendaal 3,8. D gemiddelde WOZ waarde in Bergen op Zoom is 218.000 euro, in Steenbergen en Roosendaal 215.00 euro, in Woensdrecht 243.000 euro.

Hoe wordt de WOZ-waarde bepaald?

Ieder jaar verzamelt de belangenvereniging cijfers over gemiddelde woningwaarde per gemeente. Op basis van dit bedrag, een inschatting die door de gemeenten zelf wordt gemaakt, wordt bepaald hoeveel huiseigenaren aan belasting (ozb) moeten betalen.

Sterkste stijging

Diemen spant dit jaar de kroon. In de buurgemeente van Amsterdam zijn huizen dit jaar gemiddeld zestien procent meer waard dan in 2018. Ook in Rotterdam, Utrecht en Haarlem steeg de WOZ waarde met meer dan veertien procent.

Wat betekent dat nou?

Als jouw huis een hoge WOZ-waarde heeft, betekent dat dat je een flinke belastingaanslag op de mat kunt verwachten. Volgens de NOS heeft een hogere woningwaarde ook voordelen. Iemands maandlasten kunnen omlaag gaan en in sommige gevallen kan meer geleend worden bij de bank, aldus de omroep.

Lees ook:
huis olmenstraat

4 x deze Bergse nieuwbouwhuizen staan nu alweer te koop

Wonen in een nieuwbouwhuis zonder ellenlang te moeten wachten tot het eindelijk opgeleverd wordt? Ka...
soete veste

Zo gaat nieuwbouwproject De Soete Veste eruit zien

Nieuwbouwproject De Soete Veste is onderdeel van het plan ScheldeVesting. Maandag tekenden de gemeen...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.