Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ver is de verbouwing van zwembad De Schelp

Door Irma van Schaijk 12 januari 2019

Zwembad de Schelp werd vorig jaar gesloten omdat er roestvorming werd gevonden in de draagconstructie. Nu wordt er hard gewerkt aan de renovatie. Onze collega Timo van de Kasteele ging er alvast eens binnenkijken.

Nu de sloop bijna klaar is, kan de bouwploeg starten met de wederopbouw en het vervangen van de duizenden roestige bouten en moeren. De aanleiding voor de grootschalige renovatie van het bad.

Gestript

Buiten zie je weinig van operatie ‘De Schelp’, hooguit wat stoffige bouwvakkers die even een luchtje scheppen. Binnen verloopt de renovatie in sneltreinvaart. Dat moet ook wel. Begin september wil de gemeente het bad weer in gebruik nemen. De bouwploeg zit op schema. In een maand tijd is het bad bijna volledig gestript. De tegels in het bad en op de vloeren zijn stuk voor stuk losgebikt. Alle kleedhokjes zijn verdwenen. Alleen de kluisjes staan nog overeind. Waar je normaal uit de glijbaan rolt, rijden nu de shovels af en aan met de laatste restanten tegels. En in het wedstrijdbad kijk je bijna vier meter de diepte in.

Zitjes en nieuwe effecten

De Schelp in Bergen op Zoom blijft tot zomer 2019 dicht. Het vervangen van alle roestige bouten en moeren van het zwembad kost 2,3 miljoen euro. Nog eens 1,35 miljoen extra is nodig om groot onderhoud te plegen en het bad energiezuiniger en spannender te maken voor publiek. Het zwembad zal er straks dan ook heel anders uitzien. De zonnebanken verdwijnen en daarvoor in de plaats komen meer zitjes. De glijbaan krijgt nieuwe effecten en de waterkwaliteit gaat met sprongen vooruit.

Lees het volledige artikel in BN DeStem.

Lees ook:

sportscholen

Aan de slag! Bij deze 4 sportscholen in Bergen op Zoom kun je (even) gratis sporten

Ben jij al aan je goede voornemens begonnen? Naast stoppen met roken staan afvallen en meer bewegen ...
maan bloedmaan maansverduistering

Haal je verrekijker van zolder, want de superbloedwolfmaan komt eraan

In de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari trakteert de maan ons op een show van jewelste, als ...

Meer over

Nieuws

adv.