Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Ziekenhuis Top 100 is bekend: op deze plaats staat het Bravis ziekenhuis

Door Joost Verdult 9 november 2019

Ieder jaar gaat het Algemeen Dagblad (AD) op zoek naar de beste honderd ziekenhuizen van Nederland. Nu wil jij natuurlijk weten op welke plaats het Bravis ziekenhuis is geëindigd in de Ziekenhuis Top 100. Daar komt-ie: in de categorie algemene- of streekziekenhuizen is de zorginstelling in Bergen op Zoom (én Roosendaal) geëindigd op de 28ste plaats.

Alleen de ingrepen die een ziekenhuis uitvoert, worden meegerekend met de score. Anders zou het appels met peren vergelijken zijn, wanneer je het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam vergelijkt met het kleinere broertje in Bergen op Zoom. Juist om dat onderscheid te maken, zijn er winnaars in de categorie algemene- of streekziekenhuizen en topklinische centra. Topklinische ziekenhuizen richten zich op complexe operaties en behandelingen, streekziekenhuizen focussen zich op basiszorg. Met een eindscore van 67,26 van honderd procent, krijgt het Bravis ziekenhuis dus een 7- als cijfer in de Ziekenhuis Top 100.

Hier wordt naar gekeken

In totaal zijn de ziekenhuizen beoordeeld op 33 verschillende punten die iets zeggen over het niveau van de zorg. Denk daarbij aan het toezicht op medicijngebruik, de complexiteit van de operaties of de uitkomsten van chirurgische ingrepen. Ook de kwaliteit van de verpleging of het tijdig starten van een behandeling werd meegenomen in het eindoordeel. Benieuwd naar de volledige top 100? Hier vind je naast het Bravis ziekenhuis de andere zorginstellingen in de top 100. 

Lees meer:

ziekenhuis bravis corona west-brabant

Actie! Bravis ziekenhuis deels gesloten: hierom staakt het personeel

Heb je donderdag 10 oktober een afspraak in het ziekenhuis? Dan kan je maar beter even checken of di...
bravis-ziekenhuis-bergen-op-zoom bravis ziekenhuis

Actiegroep Red Bravis Bergen start online petitie: ‘Ziekenhuis sluiten is domme beslissing’

Bergen op Zoom raakt in 2025 zijn ziekenhuis kwijt. In een eerder bericht lieten wij al weten dat he...
bravis-ziekenhuis-bergen-op-zoom bravis ziekenhuis

Oef! De nieuwe locatie van het mega Bravis ziekenhuis is bekend

Het was kop of munt: waar zou het nieuwe megaziekenhuis van Bravis gebouwd worden? Zou het Bergen op...

adv.